Grups de treballadors davant la mina de Marikano.
Els treballadors de la mina de Marikana rebutgen tornar a la feina.
Marikana (Sud-àfrica)

Els miners sud-africans rebutgen l'ultimàtum de l'empresa de tornar avui a la feina

L'empresa britànica Lomnin, propietària de la mina de platí de Marikana a Sud-àfrica, ha amenaçat els treballadors amb l'acomiadament si avui no tornen a la feina. Els treballadors han rebutjat l'ultimàtum de l'empresa, que no ha volgut negociar l'augment de salaris.

RedaccióActualitzat
Quatre dies després de la massacre a la mina sud-africana de Marikana, en què van morir 34 miners, l'empresa britànica Lomnin, propietària del jaciment, ha amenaçat els treballadors amb l'acomiadament si avui no tornen a la feina.

Els treballadors han rebutjat l'ultimàtum de l'empresa, que no ha volgut negociar l'augment de salaris. La tensió entre els vaguistes, l'empresa i la policia s'ha incrementat en les últimes hores, en un conflicte en què ja han mort un total de 44 persones, entre elles dos policies.

El president sud-africà, Jacob Zuma, que ha creat una comissió d'investigació, ha declarat una setmana de dol nacional que comença avui.

D'altra banda, la Direcció d'Investigació Independent de la Policia de Sud-àfrica ha recuperat almenys 300 casquets de bala en el lloc on la policia va tirotejar i matar 34 dels miners que estaven en vaga, segons informen els mitjans locals.

El setmanari "Sunday Tribune" afegia ahir que els investigadors de l'IPID ja tenen en el seu poder 45 armes que es van utilitzar suposadament durant la massacre, qualificada com el pitjor episodi de violència des de la fi del règim de l'apartheid als anys 90.

Anar al contingut