Diversos nois entre les barraques destrossades per la tempesta a Port-au-Prince, la capital haitiana. (Foto: Reuters)
La tempesta ha causat almenys sis morts i ha fet importants destrosses a Haití. (Foto: Reuters)
Haití

Louisiana es prepara per a l'arribada de l'"Isaac"

La seva força podria ser màxima entre aquest dimarts i dimecres, quan podria convertir-se en huracà. Segons els observadors, l'"Isaac" passarà a prop de Nova Orleans, que ja va viure les conseqüències de l'huracà "Katrina", ara fa set anys.

RedaccióActualitzat
Les costes de Louisiana es preparen per a l'arribada de la tempesta tropical "Isaac". Molts habitants de Nova Orleans han marxat de la ciutat, que ja va ser devastada fa set anys després del pas de l'huracà "Katrina". Els que s'han quedat preparen sacs de sorra, han reforçat portes i finestres per protegir-se dels vents huracanats i s'aprovisionen de queviures als supermercats.

En els últims dies, l'"Isaac" ha anat guanyant força. Segons els observatoris, entre aquest dimarts a la nit i dimecres podria convertir-se en un huracà de categoria 1 o 2.

Precisament, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha decretat l'estat d'emergència a Louisiana, on es preveu que l'"Isaac" arribi ja convertit en huracà, Alabama i Mississipí, i ha promès ajuda addicional on faci falta. La seva virulència serà màxima quan toqui la costa pròxima a Nova Orleans.  

El pas de la tempesta tropical "Isaac" per l'estat de Florida ha deixat en segon terme, informativament parlant, la convenció republicana. Salvada la incertesa pel pas de l'huracà, la Convenció Republicana ha començat formalment un dia més tard.

En el seu pas pel Carib, l'"Isaac" ha causat 19 morts a Haití, on encara hi ha sis desapareguts i més de 14.000 evacuats. Les morts les va causar l'ensorrament de les fràgils cases en què vivien les víctimes. Tot i les recomanacions dels equips de rescat de les Nacions Unides i de les organitzacions internacionals, molts haitians es van negar a ser evacuats i es van estimar més quedar-se a les barraques on malviuen per por que els robessin el poc que tenen. La situació també és molt greu a la República Dominicana, on cinc persones han perdut la vida i més de 24.000 persones han hagut d'abandonar casa seva. Les inundacions i la destrucció s'han repetit a Cuba, on més de 20.000 persones han hagut de ser evacuades.
Anar al contingut