Fotografies dels dos nens desapareguts (Foto: EFE)
Fotografies dels dos nens desapareguts (Foto: EFE)
Còrdova

Una investigació externa confirma que s'han trobat restes de nens a la finca dels Bretón a Còrdova

La família ha explicat que l'informe extern que va encarregar ha revelat que els ossos localitzats a la finca de Las Quemadillas són els de Ruth i José. La policia va descartar d'entrada aquesta possibilitat. Tot i això, ara la policia ha confirmat que es tracta de nens.

RedaccióActualitzat
Gairebé onze mesos després de la desaparició de Ruth i José Bretón, de 6 i 2 anys, un informe mèdic extern, que va encarregar la família a banda de la investigació policial, ha confirmat que les restes òssies trobades en una foguera apagada a la finca de Las Quemadillas, a Còrdova, propietat dels avis paterns, corresponen a nens, la qual cosa portaria a pensar que es tracta dels dos germans desapareguts l'octubre passat.

L'advocat del pare de les criatures, José María Sánchez de Puerta, ha dit que estava sorprès pel resultat de l'informe encarregat per la família materna. "Això és surrealista", ha declarat en ser preguntat sobre el nou informe.

El jutge ha demanat diligències secretes per comprovar si efectivament les restes de Las Quemadillas són humanes. De moment, s'han fet tres proves: la primera que va negar que les restes fossin humanes; l'informe de l'antropòleg contractat per la família Ortiz, que conclou que les restes són de menors i un tercer informe pericial, que conclou que les restes també correspondrien a menors i, fins i tot, fixa l'edat d'un d'ells en 6,22 anys.

Mentre apareix aquesta nova via en la investigació policial, el pare dels dos germans, José Bretón, continua empresonat per la desaparició dels nens, però manté que els va perdre mentre passejaven en un parc de Còrdova.

El pare i Las Quemadillas, epicentre de la investigació


La investigació de la desaparició dels nens, el 8 d'octubre de l'any passat, s'ha centrat des d'un primer moment i de forma especial en el pare, José Bretón, contra qui el jutge va obrir diligències. Ja aleshores, la mare va apuntar Bretón com l'autor de la desaparició o assassinat dels menors, com a venjança perquè dues setmanes abans havia iniciat els tràmits de separació.

La policia havia rastrejat des de l'inici, i de forma periòdica, la finca de Las Quemadillas, propietat dels pares de José Bretón, en busca d'indicis sobre el parador dels menors, i fins i tot el riu Guadalquivir i el clavegueram proper a aquesta casa.
Anar al contingut