Un farmacèutic cobra un medicament  en una imatge d'arxiu.
Ja no caldrà anar a la farmàcia per comprar un medicament sense recepta.
Madrid

La despesa farmacèutica cau un 24% al juliol coincidint amb l'entrada en vigor del copagament

Sanitat ha explicat que el nombre de receptes dispensades a totes les comunitats autònomes al juliol ha baixat, excepte al País Basc, on no s'aplica el copagament.

RedaccióActualitzat
La despesa farmacèutica es va reduir al juliol un 24% respecte al mateix mes de l'any passat. Es tracta del màxim descens des de 1999, segons ha fet saber el Ministeri de Sanitat. Una baixada que coincideix amb l'entrada en vigor del copagament dels medicaments en funció de la renda a l'Estat, l'1 de juliol.

Sanitat, a més, ha explicat que el nombre de receptes dispensades a totes les comunitats autònomes ha baixat, excepte al País Basc, on no s'apliquen "les mesures d'eficiència en la despesa farmacèutica". Concretament, el Sistema Nacional de Salut ha registrat una despesa farmacèutica de 702.867.409 euros al juliol, un 23,9% en relació amb el mateix mes de l'any passat.

Així doncs, l'estalvi registrat fins aquest mes de juliol, en comparació amb la despesa fins al mateix mes del 2011, s'eleva a 786.756.632 euros, mentre que la variació interanual se situa a -6,88%.

D'altra banda, aquest mes s'han registrat 67.481.678 receptes, un 14,1% menys. En aquest cas, també es tracta "del màxim descens registrat".

Pel que fa a la despesa per recepta, continua la tendència a la baixa, amb un descens de l'11,41% de mitjana respecte al mateix mes del 2011. La variació interanual és del -7,13%.

Per comunitats, les que més han reduït la despesa al juliol han estat Múrcia, amb un 35,02% menys; Castella i Lleó, amb un 32,96%; Castella-la Manxa, un 30,93% menys, i Madrid, un 30,47%.

Les farmàcies catalanes, però, van començar a cobrar els medicaments en funció de la renda l'1 d'agost passat, sumant-se a l'euro per recepta. I és que, tot i que el sistema ja es va posar en marxa l'1 de juliol, l'aplicació informàtica no estava a punt. En qualsevol cas, els endarreriments acumulats a partir de l'1 de juliol s'hauran d'abonar a partir del setembre.
Anar al contingut