Madrid

L'encariment dels carburants dispara cinc dècimes l'IPC a l'agost, fins al 2,7%

L'IPC ha repuntat cinc dècimes a l'agost, segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística.

RedaccióActualitzat
La inflació ha repuntat a l'agost, segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística, que diu que a l'agost, la taxa internanual ha augmentat cinc dècimes, fins al 2,7%. L'Institut d'Estadística ho explica, sobretot, per la pujada dels preus dels carburants.

D'aquesta manera, l'IPC interanual encadena el segon mes a l'alça, després que al juliol va repuntar tres dècimes, fins al 2,2% en aquell cas per l'encariment de les medicines.

La taxa de l'agost és la més alta que es registra aquest any i la més elevada també des del novembre de l'any passat, quan la inflació interanual es va situar en el 2,9%.

Una altra cosa que cal assenyalar és que no es registrava una escalada com aquesta de l'IPC interanual, de 5 dècimes, des de finals del 2010, quan la inflació interanual va pujar set dècimes al setembre.

L'INE ha recordat que els indicadors avançats només proporcionen informació orientativa i que no tenen per què coincidir totalment amb els definitius, que es publicaran el 12 de setembre.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut