Una treballadora d'un CAP comprova les dades d'una targeta sanitària.
La Generalitat assegura que no deixarà ningú desatès.
Barcelona

600.000 persones es queden sense targeta sanitària a Catalunya, tot i que el govern garanteix l'atenció

Fins a 600.000 persones s'han quedat aquest 1 de setembre sense targeta sanitària a Catalunya, coincidint amb l'entrada en vigor del decret del govern espanyol. Malgrat això, la Generalitat garanteix l'atenció gratuïta a tothom.

RedaccióActualitzat
L'1 de setembre marca un canvi en la salut pública a l'Estat espanyol. A partir d'aquest dia, els immigrants perden la targeta sanitària per l'entrada en vigor d'un decret del govern espanyol. La mesura intenta posar fre al turisme sanitari.

A Catalunya, 600.000 persones s'han quedat sense targeta sanitària a Catalunya. Malgrat això, la Generalitat garanteix l'atenció gratuïta a tothom. Els immigrants que encara estiguin en situació irregular, però, hauran d'acreditar almenys tres mesos d'empadronament.

Els metges estan satisfets amb la decisió de l'executiu català de garantir l'atenció universal. Des de de la Societat Catalana de Medicina Familiar també aplaudeixen la mesura, però creuen que exigir els tres mesos d'empadronament als immigrants irregulars no evitarà el turisme sanitari.

De les 600.000 persones sense targeta sanitària, unes 180.000 són estrangers sense papers. Malgrat això, el gpvern espanyol assegura que la mesura no crearà desatenció.

Anar al contingut