Madrid

De Guindos diu a la cimera hispanoalemanya: "Espanya fa ara el que va fer Alemanya fa 10 anys"

El ministre d'Economia ha estat l'encarregat d'inaugurar la trobada empresarial hispanoalemanya, que ha d'acabar amb la reunió entre Rajoy i Merkel. De Guindos s'ha mostrat convençut que les reformes tindran "conseqüències notables i molt positives" per a l'economia.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha estat l'encarregat d'inaugurar la trobada empresarial hispanoalemanya, que ha d'acabar amb la reunió entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, a La Moncloa. De Guindos ha defensat la capacitat de creixement de l'economia espanyola i ha assegurat que "Espanya fa ara el que va fer Alemanya fa 10 anys per millorar el mercat laboral, la competitivitat i fer front als problemes de les finances públiques".

Davant d'això, De Guindos s'ha mostrat convençut que les reformes tindran "conseqüències notables i molt positives" per a l'economia. De la mateixa manera, creu també que Europa avançarà en matèries com la integració bancària, fiscal i financera i que l'economia espanyola tornarà a créixer "amb intensitat" i crearà feina. El ministre ha destacat que els punts forts de l'economia espanyola són la competitivitat i la sostenibilitat, les bases, ha dit, per generar creixement i perquè Espanya guanyi quota de mercat internacional.

Després de defensar les mesures que ha aprovat l'executiu per fer front a la crisi, sobretot la laboral i la financera, el titular d'Economia ha assegurat que la reforma financera continuarà i "s'anirà completant" en les properes setmanes amb una llei sobre la Unitat de Mercat, la modificació dels organismes reguladors, el desenvolupament de noves fonts de finançament per les pimes, el Fons de Liquiditat Autonòmic i un nou impuls per liberalitzar els serveis professionals. La reforma del sector energètic, ha avançat, l'explicarà el ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

Davant d'un bon nombre d'empresaris, De Guindos ha recordat els moments difícils que viu l'economia espanyola, amb un comportament del mercat laboral que ha estat "dels pitjors dels països industrialitzats". Una situació, ha dit, que rau en els desequilibris de l'economia, en l'endeutament del sector privat i a una "bombolla immobiliària" que ha estat de les més elevades dels països de l'OCDE.

En qualsevol cas, creu que no pot ser que cada vegada que l'economia espanyola es desacceleri les empreses recorrin als acomiadaments. "Això s'ha d'acabar". I és que, ha recordat, s'han arribat a taxes "absolutament inacceptables".

A l'ordre del dia de la cimera hispanoalemanya hi ha les relacions econòmiques bilaterals, la millora de la competitivitat de les empreses i l'aposta per la formació professional. A la trobada hi participen també el president de la CEOE, els líders dels sindicats UGT i Comissions Obreres i representants de les cambres de comerç i de la indústria de tots dos països.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut