Barcelona

De Gispert confia que l'èxit de la marxa independentista reforçarà Mas en la negociació amb Rajoy

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta del Parlament ha dit que la manifestació no només serà independentista perquè hi anirà molta gent enfadada amb el maltractament que rep Catalunya.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, espera que la manifestació de la Diada a favor de l'estat propi reforci la posició negociadora del pacte fiscal. Entrevistada a "El matí de Catalunya Ràdio", De Gispert ha dit que el president Artur Mas anirà a la reunió amb Mariano Rajoy d'aquí deu dies amb el suport de la marxa de demà."Que el president de la Generalitat pugui anar-hi el dia 20 amb un suport molt gran. No només amb la seva persona i el que representa, sinó amb molts i molts catalans al darrere, que estan demanant més sobirania fiscal, més sobirania nacional, més drets, més llibertats, més autogovern. I tant de bo sigui realment un abans i un després".

De Gispert ha explicat que no anirà a la manifestació de la Diada perquè després de la marxa rebrà els convocants de l'Assemblea Nacional al Parlament.

Sobre el debat de si es tracta o no d'una manifestació independentista, encès per les declaracions de Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida, la presidenta de la cambra catalana ha dit que evidentment el lema que l'encapçalarà és independentista, però que no tots els que hi vagin ho seran. Tots ells, però, es manifestaran perquè estan en contra del "maltractament" a Catalunya, ha dit De Gispert.

Núria de Gispert ha rebutjat per a Catalunya la idea de la presidenta de Castella-la Manxa de deixar sense sou els diputats d'aquesta autonomia. Creu que això només ho plantegen comunitats sense ambició d'autogovern. De Gispert està d'acord amb una reducció de l'estat autonòmic per a les comunitats no històriques.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut