San Francisco

Apple presenta el nou iPhone 5: més gran, més prim i més potent

Una pantalla més gran amb "retina display", l'esperada connexió LTE i dues vegades més potència que el seu predecessor són algunes de les característiques de l'últim dispositiu d'Apple. Podria posar-se a la venda el 21 de setembre als Estats Units.

RedaccióActualitzat
Apple ha presentat aquest dimecres 12 de setembre la nova generació d'iPhone, que en la línia dels seus predecessors es dirà iPhone 5. El nou dispositiu renova imatge i es cobreix d'alumini. Té un pantalla més gran, "retina display" amb 1136 per 640 píxels de resolució. Malgrat que el nou iPhone és més gran, és un 20% més prim que el seu antecessor i dues vegades més potent. Incorpora el processador A6 i l'esperada connexió LTE, com l'últim model de l'iPad. El dispositiu tindrà un sistema especial que permetrà que aquesta connexión arribi a més països, a banda dels Estats Units. Disposa també d'una càmera per fer fotos panoràmiques i la possibilitat de consultar mapes en 3D.

El nou iPhone podria posar-se a la venda als Estats Units el 21 de setembre a un preu de 700 dòlars, uns 542 euros.
 
Secretisme fins a l'últim segon

Apple ha tornat a mantenir una política de silenci prèvia al llançament. La companyia de Cupertino no ha revelat cap detall del seu nou dispositiu i s'ha limitat a convocar la premsa. Això ha generat una allau d'especulacions i filtracions que ja són habituals en aquestes convocatòries.

La qüestió del nom

Apple ha utilitzat com a imatge per a la convocatòria el número 12, en referència a la data, que crea amb la seva ombra el número 5, fet així un joc visual amb el nom del nou dispositiu. Encara que sembla obvi, no cal oblidar que Apple va sorprendre anunciant que el seu últim "tablet" s'anomenaria nou iPad i no iPad 3, com s'esperava.

L'iPhone 5 ha estat notícia molt abans de la seva presentació. Una de les característiques del dispositiu que més comentaris ha generat ha estat la seva pantalla. Diferents mitjans han citat fonts de la companyia i treballadors de la cadena de producció, que confirmaven que Apple ampliaria la mida de la pantalla, que s'amplia fins a les 4 polzades, tamany similar als dispositius de Samsung, HTC i Nokia.

Tot i que la mida de la pantalla ha acaparat bona part dels rumors de les filtracions dels últims mesos, les opcions de connectivitat del dispositiu no han estat menys. Finalment Appleha incorporat opcions de connectivitat LTE compatibles amb més territoris. Fins ara, Apple només ha introduït aquesta opció de connexió al nou iPad, limitada a alguns operadors dels Estats Units i el Canadà. Després d'haver testat aquesta tecnologia, la companyia sembla que ampliarà l'opció LTE perquè es pugui aprofitar en més països, encara que no amb totes les operadores.

Nous accessoris

Com que el nou iPhone és més prim, no es podran utilitzar els auriculars o el carregador dels models anteriors. Tampoc les carcasses o les fundes protectores.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut