Barcelona

El govern no se sent al·ludit per la carta del rei, que alerta contra els que alimenten "dissensions"

"Des de Catalunya fa temps que es plantegen un conjunt de propostes que no són, en qualsevol cas, quimeres", ha dit el portaveu Francesc Homs, que s'ha vist sorprès per la notícia del missatge reial en la roda de premsa del Consell Executiu.

RedaccióActualitzat
El govern de la Generalitat no se sent al·ludit per la carta que la Casa del Rei ha penjat al seu web, una carta en què el monarca, sense esmentar Catalunya, alerta contra els que alimenten "dissensions" i persegueixen "quimeres". El portaveu, Francesc Homs, s'ha vist sorprès per la notícia en la roda de premsa del Consell Executiu, i a preguntes dels periodistes ha assegurat que "evidentment" el govern no se sent al·ludit, perquè fa temps Catalunya planteja "un conjunt de propostes" que en qualsevol cas "no són quimeres".

Homs ha assegurat, en referència a les reaccions que ha suscitat la manifestació independentista de la Diada i les posteriors declaracions de Mas, que les anàlisis no es poden fer "ignorant la història dels últims trenta anys", sinó que cal tenir en compte el context i els esdeveniments anteriors.

Sobre la possibilitat que el govern plantegés directament al rei la necessitat d'un Estat propi, el portaveu ha respost: "El que plantegem entenem que ho hem de plantejar en el context polític ordinari". I ha afegit, després d'assegurar que la relació entre totes dues institucions és regular i "fluïda", que "la monarquia tindrà el paper que li correspon d'acord amb la Constitució i la seva trajectòria".

El portaveu, però, ha recordat que la Generalitat ja va agrair que la Casa del Rei "com a mínim" va escoltar la conferència del president Mas a Madrid sobre l'Estat propi, a diferència de les forces polítiques espanyoles, que no hi van anar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut