Apple Maps també ha arribat a situar Berlín a l'Antàrtida.(Foto: web theamazingios6maps)
Apple Maps també ha arribat a situar Berlín a l'Antàrtida.(Foto: web theamazingios6maps)
Barcelona

El divorci d'Apple i Google "porta" la Sagrada Família a Eivissa i l'Alhambra a Granollers

El divorci d'Apple i Google li està costant disgustos a la companyia de la poma. Apple Maps, creada per substituir Google Maps després que les dues companyies hagin trencat relacions, ha rebut una allau de crítiques per les múltiples deficiències que amaga, com ara situar l'estació de Sants a Andalusia.

RedaccióActualitzat
El divorci d'Apple i Google li està costant disgustos a la companyia de la poma. I és que l'estrena de l'última versió del telèfon intel·ligent iPhone, l'iPhone 5, que justament aquest divendres surt a la venda als Estats Units i altres llocs del món, s'ha vist aigualida per l'allau de crítiques que ha rebut la seva nova aplicació de mapes. Apple Maps, creada per substituir Google Maps després que les dues companyies hagin trencat relacions, no satisfà ni de bon tros els usuaris que ja l'han pogut provar, i la companyia ja s'ha vist obligada a demanar paciència.

Entre altres deficiències, se'n critica l'acabat de les imatges i la inexactitud a l'hora de localitzar ubicacions. Apple Maps, per exemple, mostra una ciutat enmig d'un oceà o un hospital que ocupa tot el centre d'una ciutat. Algunes pàgines web tecnològiques dels Estats Units han qualificat de "fiasco" aquesta aplicació, que a diferència de Google, de moment no incorpora informació dels transports públics.

Algunes de les sorpreses que Apple Maps tenia preparades són majúscules. Per exemple, els usuaris que han buscat l'Alhambra no l'han trobat a Granada, sinó a Granollers, i que els han volgut situar el riu Ebre han descobert que era al Brasil. L'aplicació també pot haver enviat algú que havia d'agafar un tren a l'estació de Sants a Andalusia, i la Sagrada Família sembla que s'ha "mudat" a Eivissa. El problema de fons és que, a diferència de Google Maps, l'eina d'Apple no actua per aproximació.

"Els increïbles mapes de l'iOS 6" i l'empipamenta d'Irlanda


Són tants els errors que amaga l'eina, que ja s'ha creat un web que, sota l'il·lustratiu títol "Els increïbles mapes de l'iOS 6", els aplega i els compara amb el Google Maps. Les xarxes socials, com era d'esperar, en van plenes, tot i que la companyia ja ha començat a resoldre els errors. Un portaveu d'Apple ha agraït els comentaris dels usuaris i ha afegit que estem "treballant molt" per incorporar les aportacions que arribin per aquesta via.

Probablement, un dels errors que la companyia es deu haver afanyat a esmenar és la icona amb què il·lustra Airfield (paraula que en anglès es tradueix per "aeròdrom"). Una zona situada al sud de Dublín on hi ha una granja i poca cosa més Apple la representa amb un avió. El mateix ministre de Justícia irlandès, Alan Shatter, ha fet notar que, més enllà de despertar somriures, l'error podia ser "perillós" i provocar que algú que no pogués obtenir més informació arribés a intentar un aterratge d'emergència en un indret on només hi ha una "granja familiar, una cafeteria, jardins i una infermeria".

Google Maps, només al navegador

L'aplicació està disponible per als usuaris d'iPhone i iPad que es descarreguin l'última versió del sistema operatiu, l'iOS 6. En aquesta versió, a més, desapareix el Google Maps, que des del 2007 s'incorporava per defecte als aparells i no es podia eliminar. Els usuaris d'Apple que vulguin, a partir d'ara, per fer servir l'eina de mapes de Google ho hauran de fer a través d'un navegador.

Anar al contingut