Manifestant en  front del palau presidencial de Belem
Manifestant en front del palau presidencial de Belem
Lisboa

Portugal fa marxa enrere en l'últim paquet d'austeritat i diu que estudiarà alternatives

Pressionat per les multitudinàries protestes al carrer, el govern de Portugal fa marxa enrere i es mostra disposat a estudiar alternatives a la mesura més polèmica del pla d'austeritat que aplica l'executiu conservador.

RedaccióActualitzat
El govern de Portugal fa marxa enrere en l'últim paquet d'austeritat que va anunciar i ara diu que estudiarà alternatives a l'increment de les quotes a la Seguretat Social que paguen els treballadors. Aquesta mesura, anunciada fa poques setmanes pel primer ministre portuguès, el conservador Pedro Passos Coelho, ha desfermat la pitjor onada de protestes de l'últim any. 

Aquest divendres, milers de persones van assetjar el palau presidencial, on estava reunit l'anomenat Consell d'Estat, que aplega diversos assessors, i inclou el president i el primer ministre. La reunió va durar més de vuit hores, fins a la matinada d'aquest dissabte. Fora, els manifestants acusaven el govern de "lladre" i reclamaven que es retirin les mesures d'austeritat. Finalment, el Consell d'Estat ha emès un comunicat oficial on anuncia que s'estudiaran altres alternatives en negociacions directes entre el govern, els empresaris i els sindicats.

Anar al contingut