El copagament farmacèutic aprovat pel govern espanyol i l'euro per recepta del govern fa enfilar la inflació fins a la taxa anual més alta d�…
El copagament farmacèutic aprovat pel govern espanyol i l'euro per recepta del govern fa enfilar la inflació fins a la taxa anual més alta d'aquest any (Foto:ACN)
Madrid

La despesa farmacèutica cau més d'un 20% a l'agost amb un estalvi de 180 milions d'euros

El govern atribueix aquestes dades a les mesures d'estalvi farmacèutic i al nou model de copagament.

RedaccióActualitzat
La despesa farmacèutica del mes d'agost va caure més d'un 20%, respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades del Ministeri de Sanitat. Aquest fet equival a un estalvi de 180 milions d'euros. D'aquesta manera, el nombre de receptes ha baixat un 9,37% i la despesa mitjana per recepta ha caigut un 11,8%.

El govern espanyol atribueix aquestes dades a les mesures d'estalvi farmacèutic i al nou model de copagament que s'aplica des del mes de juliol. Segons el Sistema Nacional de Salut, durant aquests dos mesos a tot l'Estat s'han estalviat 400 milions d'euros en despesa en medicaments.

Cal recordar que al juliol la despesa farmacèutica ja va caure un 24% i que a més, va coincidir amb l'entrada en vigor del copagament.
Anar al contingut