L'eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras en una imatge d'arxiu.
L'eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras en una imatge d'arxiu.
Madrid

Vidal-Quadras diu que les seves polèmiques declaracions eren "en clau irònica"

En un article al seu bloc, el vicepresident de l'Eurocambra s'ha tornat a referir al seu comentari sobre una hipotètica intervenció de la Guàrdia Civil a Catalunya, si es convoca "una consulta il·legal d'autodeterminació". Alejo Vidal-Quadras diu que d'aquesta situació és pot extreure la lliçó "que els nacionalistes identitaris, quan es descuiden, ensenyen la poteta totalitària".

RedaccióActualitzat
Alejo Vidal-Quadras s'ha tornat a referir al seu bloc a les seves polèmiques declaracions en un programa de televisió sobre una hipotètica intervenció de la Guàrdia Civil a Catalunya, si es convoca "una consulta il·legal d'autodeterminació". L'eurodiputat del PP afirma que el seu comentari ha "generat una tempesta de protestes i ha portat a Eurodiputats de CiU a posar-se en ridícul a Brussel·les".  

Sobre les acusacions d'una intervenció militar "a la meva comunitat d'origen per esclafar antidemocràticament la voluntat del poble català", el polític afirma que "com es pot comprovar a la gravació", les seves paraules "res van tenir a veure amb aquesta barbaritat". Alejo Vidal-Quadras assegura que es va limitar a recordar que la Constitució dóna la facultat al govern central "d'intervenir a l'Administració autonòmica rebel, obligant-la a complir amb la legalitat. En aquest context de validesa de l'imperi de la llei, vaig dir en clau irònica que un general de brigada de la Guàrdia Civil prendria el comandament dels Mossos d'Esquadra (...) per restablir l'Estat de Dret trepitjat pel president de la Generalitat".

Per si algú dubta d'aquesta argumentació, escriu Vidal-Quadras, "vaig triar deliberadament l'exemple de la Guàrdia Civil, cos de policia que actua sempre sota control judicial, i no vaig esmentar -ni se'm va passar pel cap- les Forces Armades".

El president del Parlament europeu, l'alemany Martin Schulz, va descartar aplicar mesures disciplinàries a Alejo Vidal-Quadras. Segons afirma l'eurodiputat del PP, l'actitud de Schulz demostra que "entén el significat de la democràcia" ja que ha recordat als ofesos, que els "eurodiputats gaudeixen de llibertat d'expressió".

Conclou l'article assegurant que "la lliçó a extreure és que els nacionalistes identitaris quan es descuiden ensenyen la poteta totalitària" .
Anar al contingut