Un avió militar de la base de Saragossa
Un avió militar de la base de Saragossa
Campdevànol

Defensa es disculpa pels vols a baixa altura d'avions militars al nord de Catalunya i diu que obrirà una investigació

El Ministeri de Defensa ha demanat disculpes per l'ensurt que va provocar en alguns pobles del Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya el vol a baixa altura de dos avions militars que feien maniobres.

RedaccióActualitzat
El Ministeri de Defensa ha demanat disculpes per l'ensurt que va provocar en alguns pobles del Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya el vol a baixa altura de dos avions militars F18 de la base de Saragossa que feien maniobres.

El director de Comunicació del Ministeri de Defensa, Joaquín Marina, ha atribuït el soroll intens dels avions a l'eco que provoca sobrevolar una vall. Marina ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que són maniobres que es feien a una cota baixa, de 300 metres, que són habituals, i que no se n'ha de fer cap altra interpretació. En qualsevol cas, ha reconegut: "Primer, demanar perdó; i segon, intentar que no torni a passar i estudiar-ho". En aquest sentit, ha assegurat: "Nosaltres no volem provocar a ningú. Són proves normals que fan eco en fer-se en determinades valls". I, per això, diu que "s'ha notat més el soroll, tot i que només és un soroll".

Tot i aquestes explicacions, l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, s'ha mostrat indignat per aquest vol pel Ripollès dels dos F18. Manso considera que "no és el correcte" i diu que va provocar un ensurt innecessari ja que va fer sortir al carrer bona part del poble.

A través de Twitter, el mateix alcalde ho ha qualificat d'indignant i de vergonya: "Trobo indignant que els caces bombarders de l'exèrcit sobrevolin Campdevànol a aquesta altura. És una vergonya. En fi!"

El vol dels dos avions militars ha provocat molts comentaris a la xarxa, fins i tot de qui, mig seriosament, mig en broma, ho ha vist com una pràctica intimidatòria arran de tot el moviment independentista. Entre els missatges, hi ha aquests: "Deu ser perquè no se'ns passin pel cap mals pensaments... " i "I creus que té alguna cosa a veure amb la política catalana?".
Anar al contingut