Madrid

Iberia anuncia un pla de viabilitat amb 4.500 acomiadaments i l'eliminació de rutes

Iberia prepara un pla de viabilitat que preveu l'acomiadament de 4.500 treballadors, una reducció de salaris i l'eliminació de les rutes no rendibles. L'anunci arriba després de l'OPA sobre Vueling.

Actualitzat
Iberia afronta uns dies clau per al futur de la companyia. 24 hores després de fer-se pública l'OPA sobre Vueling, la companyia presenta un pla de reestructuració que pot arribar a afectar 4.500 treballadors. El pla també inclou una reducció de salaris i l'eliminació de les rutes no rendibles.

Iberia, integrada ara en el hòlding International Airlines Group (IAG), juntament amb British Airways, ha anunciat una reestructuració que comporta un ERO que afectarà més del 20% d'una plantilla de 20.000 persones, és a dir, 4.500 treballadors.

La retallada de plantilla va acompanyada d'una reducció de la capacitat operativa d'Iberia en un 15% el 2013, per centrar-se en les rutes rendibles, i una disminució de la flota en 25 avions, 5 de llarg recorregut i 20 de curta distància.

Amb el pla, es pretén millorar els resultats en almenys 600 milions d'euros per al 2015, en línia amb l'objectiu d'IAG d'assolir un retorn sobre el capital del 12% per a aquest any.

Pèrdues i negociacions

L'argument esgrimit per Iberia són unes pèrdues diàries d'1,5 milions d'euros. En total, l'aerolínia ha registrat unes pèrdues rècord de 262 milions d'euros entre gener i setembre; tot el contrari que el seu soci britànic, que, després d'aplicar mesures dràstiques, ara genera beneficis.

El grup emplaça els sindicats a arribar a un acord sobre com s'afronten els acomiadaments. Si abans d'acabar l'any no hi ha acord, la direcció d'IAG adverteix que es podria veure obligada a prendre noves mesures.

Iberia compra Vueling

El pla de reestructuració coincideix amb la decisió del grup IAG de llançar una OPA per comprar Vueling. Els sindicats d'Iberia alerten que aquesta operació afegeix encara més incertesa.

Anar al contingut