Barcelona

El fiscal en cap de Catalunya obre diligències contra "El Mundo" pel suposat informe policial

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert diligències contra el diari "El Mundo", que va publicar l'informe policial que acusa Mas i Pujol de tenir comptes a Suïssa, per un suposat delicte de calúmnies.

Actualitzat
Falten menys de 48 hores per al final de la campanya i, cada minut que passa, la polèmica pel suposat esborrany policial que acusa Mas i Pujol de tenir comptes a Suïssa s'escalfa més.

L'última informació és que la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert diligències contra el diari "El Mundo", que va publicar l'informe policial, per un suposat delicte de calúmnies i estableix que considera la notícia "radicalment falsa".

La fiscalia pren aquesta decisió després que el gabinet jurídic de la Generalitat li hagi enviat un informe sobre els articles. En el seu escrit, el fiscal destaca que el suposat informe policial "es transmuta de manera sorprenent en el mateix article a 'esborrany', concepte desconegut" que pot al·ludir a un text no oficial.

El fiscal en cap de Catalunya considera que en aquest cas es donen tots els supòsits d'un presumpte delicte de calúmnies, perquè considera acreditat que les informacions són falses. El ministeri públic assegura que a dia d'avui no hi ha cap dada que indiqui que el president de la Generalitat rebés diners procedents de contractes d'obra pública, ni sobre la titularitat de cap compte bancari a l'estranger.

A més, el jutge instructor del "cas Palau" nega haver encarregat un informe a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) del Cos Nacional de Policia.

La fiscalia recorda que existeix llibertat d'informació quan allò publicat és veraç "o, almenys, s'ha procedit amb la diligència necessària per arribar-hi", però constata que en aquest article concorren tots els elements típics del delicte de calúmnia.

El fiscal superior també diu que abandonarà les seves investigacions si s'admeten a tràmit les querelles presentades als jutjats sobre la informació d'"El Mundo", entre les quals hi ha la del president Artur Mas.

Homs compara Montoro i Fernández Díaz amb Mortadel·lo i Filemó

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha celebrat que la fiscalia hagi obert diligències contra "El Mundo" pel suposat informe policial, perquè considera que avala la teoria de l'executiu català que la informació publicada per aquest diari és falsa. Homs ha criticat l'actitud dels ministres de l'Interior i d'Hisenda, als quals ha comparat amb els personatges de còmic Mortadel·lo i Filemó.

El director d'"El Mundo" reacciona a Twitter

L'altre actor implicat en aquest cas és el mateix diari "El Mundo", Pedro J. Ramírez, que a través de Twitter ha criticat la decisió de la fiscalia. En concret, acusa el fiscal de posar "més zel" contra el rotatiu que no pas contra "la corrupció de CiU".
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut