Madrid

De Cospedal considera els resultats un "fracàs" de la "deriva sobiranista" de CiU

La número dos del PP creu que els comicis "no eren necessaris per a ningú" i només "es convocaven per sol·licitar un suport majoritari a l'opció que representava CiU", un fet que "no s'ha complert".

Ramon RadóActualitzat
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha considerat un "fracàs" el resultat electoral de Convergència i Unió, que queda "en una situació molt pitjor" de la que tenia. Per la número dos del PP, aquests comicis "no eren necessaris per a ningú" i només "es convocaven per sol·licitar un suport majoritari a l'opció que representava CiU", però "aquest objectiu no s'ha complert".

Davant del panorama que surt dels comicis d'aquest diumenge, la secretària general del PP ha advertit que els populars no buscaran cap pacte amb CiU perquè no poden donar suport a una formació que vol "separar" Catalunya d'Espanya.

De Cospedal ha atribuït l'increment de vots d'Esquerra a "la radicalitat de CiU i la deriva sobiranista" que ha engegat la federació en aquests darrers mesos. La secretària general del PP tampoc ha estalviat crítiques al PSC, del qual ha dit que representava "l'altre gran fracàs de la nit". De Cospedal ha apuntat que el principal partit de l'oposició a Espanya "ha anat perdent totes i cada una de les eleccions a què s'ha presentat" ens darrers mesos.

De Cospedal ha considerat "magnífic" el resultat obtingut pel Partit Popular català. "En unes circumstàncies com les que tenim", en què ha apuntat que els populars, des del capdavant del govern espanyol, està "prenent mesures molt difícils, molt complicades, molt impopulars". Per aquest motiu, la número dos ha volgut "donar les gràcies i felicitar" els populars catalans i la candidata Alícia Sánchez-Camacho.

La secretària general popular també ha volgut felicitar els catalans per una participació electoral "històrica".





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut