Barcelona

Rivera demana a CiU l'endemà del 25-N que proposi per a la investidura un candidat "alternatiu" a Mas

El líder de C's, que no ha descartat fins i tot presentar una moció de censura si Mas és investit, considera que després de "la minilegislatura" i del fracàs electoral, Convergència i Unió ha de reflexionar. Ha qualificat Mas d'"Ibarretxe català" i ha obert la porta a un possible suport a CiU en certs temes si la formació federalista "rectifica".

RedaccióActualitzat
La festa a Ciutadans de Catalunya encara dura. Després d'uns grans resultats aquest 25-N, que es tradueixen en el triple d'escons respecte a l'anterior legislatura, el líder de C's, Albert Rivera, ha destacat que ho han aconseguit malgrat un model electoral "profundament injust". De seguida, però, ha carregat contra el guanyador de les eleccions, Artur Mas, a qui ha qualificat d'"Ibarretxe català".

Rivera, que no ha descartat fins i tot presentar una moció de censura si Mas és investit, considera que després de "la minilegislatura", Convergència i Unió ha de reflexionar i presentar un candidat "alternatiu" per a la investidura. I és que, segons el líder d'aquesta formació, "Mas no pot encapçalar aquest projecte". "Necessitem un president que pensi en tots els catalans i que tingui com a prioritat sortir de la crisi", ha assegurat el líder de C's, per qui "la radicalitat en termes identitaris" del president en funcions ha fracassat.

El candidat de Ciutadans, en una reflexió més continguda que la de la nit electoral, ha repetit el discurs de la convivència esberlada i del que considera un "intent de dividir en dos bàndols" els catalans. "No pot ser que algú que "ha organitzat el que ha organitzat" continuï encapçalant el govern, ha dit.

Per Rivera, CiU va convocar eleccions anticipades basant-se en enquestes pròpies just després de l'11-S. Tot i això, Ciutadans ha obert la porta a un possible suport a CiU en certs temes si la formació federalista "rectifica", en una clara referència a un canvi de lideratge.

Ronda de contactes

C's també ha manifestat la seva intenció d'unir forces amb altres forces del Parlament. Segons ha explicat Rivera, debat identitari a banda, volen saber "què ens uneix amb altres partits". "Estem disposats a col·laborar en pactes importants", en termes econòmics.

De fet, Rivera ha desgranat les seves prioritats per a la legislatura. Crear ocupació i empreses són les primeres, i al capdavant de la llista també hi ha la creació d'una comissió per renovar l'administració. En referència a la governabilitat, Rivera considera que és molt complicada, i s'ha preguntat si ERC "voldrà del soci que tapi la corrupció de Convergència" o que "eviti una llei electoral catalana".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut