Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair
Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair
Barcelona

Cobrar per pagar amb targeta o no informar del preu total del bitllet suposarà una multa de 84.000 euros a Ryanair

L'Agència Catalana de Consum ha multat Ryanair amb 84.000 euros per un conjunt d'infraccions com no informar del preu total. L'expedient, que es va obrir el 2010, es va resoldre a favor de l'agència el passat mes de setembre, però la companyia de baix cost va presentar un recurs que el jutge ara ha desestimat.

RedaccióActualitzat
L'Agència Catalana de Consum ha multat Ryanair amb 84.000 euros per un conjunt d'infraccions que van des de cobrar pel pagament amb targeta fins a no informar del preu total.

L'expedient, que es va obrir el 2010, es va resoldre a favor de l'Agència el passat mes de setembre, però la companyia de baix cost va presentar un recurs que finalment el jutge ha desestimat.

Entre les infraccions hi ha el cobrament d'un recàrrec pels pagaments amb targeta, clàusules abusives, l'incompliment de la normativa de protecció de dades, el fet de no informar del preu total del viatge o de donar menys serveis dels oferts. És una de les multes més altes que ha imposat l'Agència Catalana de Consum.

Aquesta multa es fa pública dos dies després que Ryanair anunciés que suprimirà aquest estiu quatre rutes des de l'aeroport del Prat i reduirà la freqüència de vols en vint connexions més per l'encariment de les taxes aeroportuàries d'Aena. La mesura comportarà la retallada de 1.200 llocs de treball i que hi hagi 170 vols menys a la setmana.
Anar al contingut