El Caire

El referèndum sobre la nova Constitució egípcia serà el 15 de desembre

El president egipci, Mohamed Mursi, l'ha anunciat després que ha rebut el text de mans del president de l'Assemblea Constituent, Hosam al Gariani. L'Assemblea, dominada pels islamistes, va aprovar divendres l'esborrany de la Carta Magna tot i el boicot dels grups laics.

RedaccióActualitzat
El president Mohamed Mursi ja té el projecte de la nova Constitució egípcia a les mans. Després que ha rebut el text, Mursi ha anunciat que el referèndum sobre la nova Constitució egípcia serà el 15 de desembre. El text li han entregat els membres del Comitè Constitucional que divendres, a corre-cuita i en una sessió maratoniana, van aprovar els seus 234 articles. Les presses venien pel creixent moviment de protesta en contra de Mursi i per l'ampliació dels seus poders presidencials per aturar un intent dels jutges de modificar la majoria islamista en el comitè constitucional. Els temors de l'oposició s'han complert. El projecte, que els egipcis votaran en referèndum d'aquí dues setmanes, consagra la xaria, la llei islàmica, com a font principal de la legislació. Laics, liberals i cristians ho consideren una traïció a la revolució i una via per a la islamització forçosa del país.

Aquest dissabte els islamistes han tret centenars de milers de partidaris al carrer, a tot el país, en suport de Mursi. "El poble vol la llei de Déu", cridaven. Dues maneres d'entendre la democràcia, les dues ànimes d'Egipte que van protagonitzar la revolució de fa dos anys, estan ara enfrontades sobre com construir el futur. Cap revolució s'acaba en dos dies ni en dos anys, i l'Egipte post Mubarak encara té molt camí per recórrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut