Una imatge de l'exterior de l'empresa Tradema
Tradema va anunciar fa setmanes que tancava
Solsona

Tradema, l'empresa més important del Solsonès, tanca definitivament

L'economia de la comarca del Solsonès ha rebut un cop fort amb l'anunci que l'empresa Tradema, dedicada als derivats de la fusta i la que generava més ocupació a la comarca, tancarà definitivament. Malgrat els successius EROs dels últims temps, donava feina a unes 300 persones, entre llocs de treball directes i indirectes.

RedaccióActualitzat
L'economia de la comarca del Solsonès ha rebut un cop fort amb l'anunci que l'empresa Tradema tancarà definitivament. L'empresa es dedica als derivats de la fusta i és la que generava més ocupació a la comarca. Actualment, malgrat els successius expedients de regulació d'ocupació dels últims temps, donava feina a unes tres-centes persones, entre llocs de treball directes i indirectes.

En una reunió, aquest dimarts, la direcció de Tradema ha comunicat al sindicat, al comitè d'empresa i a agents del sector la decisió de tancar la planta que la multinacional portuguesa Soane té a Solsona.

En acabar la reunió, els treballadors han interpel·lat els consellers d'Empresa i d'Agricultura, que s'han compromès a liderar un procés per buscar alternatives al sector català de la fusta.

Joan Sureda, director general d'Indústria, ha explicat que "Es contractarà una consultora finlandesa que és la consultora número 1 mundial en el sector de la fusta perquè ens dibuixi diferents escenaris de futur i quan tinguem aquest dibuix nosaltres adoptarem el compromís des del Departament d'Indústria de liderar aquest procés".

El tancament ha caigut a Solsona com una galleda d'aigua freda, però feia temps que els treballadors estaven sotmesos a diferents EROs.

Per la seva banda, Jordi Cases, president del comitè d'empresa de Tradema, ha explicat que "comandes que fèiem a Tradema s'han desviat a la fàbrica de Linares, exportacions que fèiem s'han desviat al sud de França. Són dies de feina que s'han anat perdent; si treballàvem 25 dies al mes ara hem passat a treballar-ne 10 o 12".

La setmana que ve, empresa i comitè iniciaran les negociacions del tancament, que deixarà al carrer 140 treballadors directes i 160 d'indirectes. Amb Tradema es tanca la fàbrica que donava més llocs de treball al Solsonès, després de 44 anys liderant el sector de la fusta a la comarca. Un cop fort per a un territori que els últims anys s'ha vist molt afectat pel tancament de grans empreses.
Anar al contingut