Diosdado Cabello és reelegit com a president del Parlament veneçolà en absència d'Hugo Chávez

El president de l'Assemblea Nacional (AN) ha estat reelegit durant el període 2013-2014 amb el suport favorable del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i en contra del bloc opositor.

RedaccióActualitzat
Aquest dissabte, el Parlament veneçolà ha reelegit Diosdado Cabello, home fort del chavisme, com a president de la cambra en absència d'Hugo Chávez. El president de l'Assemblea Nacional (AN) ha estat reelegit durant el període 2013-2014 amb el suport favorable del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i en contra del bloc opositor. Com a vicepresidents, han estat triats els també dirigents del PSUV, Darío Vives i Blanca EeKhout.

Aquesta elecció adquireix rellevància, ja que, com estipula la Constitució, en el cas que el 10 de gener Hugo Chávez no pugui assumir el poder, Diosdado Cabello serà qui ocupi la primera magistratura del país. Chávez es refà a Cuba d'una quarta operació pel càncer que se li va detectar durant un examen a l'illa el 2011.

A través de Twitter, Cabello ha escrit que "si l'oposició creu que en l'Assemblea trobarà un espai per conspirar contra el poble, es torna a equivocar; serà derrotada". És una mostra més de com aquesta elecció s'ha produït enmig d'un intercanvi d'acusacions i una inusitada expectació per la importància que aquest càrrec representa en un escenari de "falta absoluta" del cap d'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut