Marxa lenta de taxistes al centre de Barcelona contra el sistema de torns
Marxa lenta de taxistes al centre de Barcelona contra el sistema de torns
El Prat de Llobregat

Els taxistes aixequen el bloqueig a l'aeroport del Prat, a l'espera de la reunió amb l'Institut Metropolità del Taxi

Els usuaris han pogut utilitzar el servei de taxi amb normalitat després de dos dies d'aturada. Ara que han deixat la protesta, les negociacions se centren en la reunió d'aquest dimecres amb l'Institut Metropolità del Taxi

RedaccióActualitzat
Aquesta nit, els taxistes han aixecat el bloqueig que mantenien des de feia dos dies a l'aeroport del Prat. Els usuaris han pogut utilitzar el servei de taxi amb normalitat. S'ha mantingut un dispositiu policial per garantir que no hi hagués incidents. El sector feia dos dies que protestava contra el sistema de torns que va entrar en vigor ara fa una setmana. L'objectiu de la mesura era reduir el nombre de taxis al carrer, però, segons els taxistes, l'únic que ha aconseguit és que guanyin encara menys. Per això, en reclamen l'anul·lació.

Les negociacions queden pendents de la reunió d'aquest dimecres amb l'Institut Metropolità del Taxi. L'objectiu és modificar els torns obligatoris de feina, que alguns taxistes consideren que els són perjudicials.

L'aeroport del Prat s'ha convertit durant dos dies en epicentre de les protestes. Un bon nombre de taxistes autònoms s'han plantat davant les terminals sense oferir servei i els usuaris han hagut d'optar pel transport públic. Al vespre, més de dos-cents taxistes van fer una marxa lenta pel centre de Barcelona.

En les mobilitzacions d'ahir, dimarts, es van viure moments de tensió entre els que feien vaga i els que intentaven treballar. Un taxista va ser envestit per un altre cotxe. L'estaven pressionant perquè havien vist com agafava passatgers al pàrquing de l'aeroport d'amagat dels taxistes que feien l'aturada. Aquest cas no ha estat aïllat, ja que al llarg de tot el dia altres taxistes es van acostar al pàrquing per fer la mateixa operació. Però la tensió entre el col·lectiu es va disparar poc abans de les cinc de la tarda, a la zona de sortides de l'aeroport. En aquest punt s'hi van arribar a concentrar un centenar dels taxistes aturats per increpar els vehicles que deixaven passatgers. Els Mossos d'Esquadra hi van haver d'intervenir, i, amb l'ajuda d'una part del col·lectiu, van organitzar el trànsit dels cotxes i van buidar les voreres per garantir la feina dels que volien treballar.

El sindicat majoritari al sector, STAC, que inicialment estava d'acord amb la mesura, ha demanat ara en un comunicat que se suspengui, perquè assegura que no compleix l'objectiu de reduir el nombre de taxis als carrers.





Anar al contingut