El portaveu del PSC, Jaume Collboni
El portaveu del PSC, Jaume Collboni
Barcelona

El PSC no formarà part del consell de la transició nacional perquè el seu objectiu és separar-se d'Espanya

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, insisteix que no formaran part del consell de la transició nacional, perquè està enfocat per separar-se d'Espanya. Reclama, a canvi, una cimera anticrisi.

RedaccióActualitzat
Els dos primers grups al Parlament, Convergència i Unió i Esquerra Republicana, faran aquesta tarda una primera reunió per desenvolupar el pacte de legislatura, que inclou la creació del consell català per la transició nacional i també la lluita contra la crisi.

Un dels objectius d'aquest consell, obert a la resta de forces, és ajudar i assessorar el govern per tirar endavant una consulta d'autodeterminació l'any 2014. La resta de partits en recelen i asseguren que hi ha altres prioritats.

Des del PSC, el portaveu Jaume Collboni insisteix que no formaran part del consell de la transició nacional, perquè està enfocat a separar-se d'Espanya.

Collboni ha recordat les prioritats del seu partit: "Nosaltres, el que hem plantejat, i el que hem compartit, a més a més, amb el president Mas, és la celebració de la cimera anticrisi, que és on pensem que rau la prioritat en aquests moments: reactivació econòmica i defensa dels drets socials. I insisteixo, si forma part d'un guió o d'un pla de treball o d'un document estratègic o d'un full de ruta pensant en la independència de Catalunya, és normal que al PSC no ens hi trobin".




Anar al contingut