Madrid

Els bancs espanyols redueixen un 8,1% el seu deute amb el BCE al desembre

La caiguda al desembre suposa el seu tercer descens mensual consecutiu després d'acumular onze màxims correlatius fins a l'agost, segons dades del Banc d'Espanya. La caiguda suposa 27.726 milions menys que al novembre.

RedaccióActualitzat
El deute de les entitats espanyoles amb el Banc Central Europeu es va reduir un 8,1% el passat mes de desembre, fins als 313.109 milions d'euros. Es tracta del tercer descens mensual consecutiu després d'acumular fins a l'agost onze màxims correlatius, segons dades del Banc d'Espanya. Així doncs, la caiguda suposa 27.726 milions d'euros menys respecte al mes de novembre.

No obstant, es mantenen les dificultats de les entitats espanyoles per finançar-se en el mercat interbancari. El crèdit que la banca espanyola va demanar a l'institut que presideix Mario Draghi va ser de 118.861 milions al desembre del 2011 mentre que va augmentar fins als 313.109 milions els diners que va demanar el desembre de l'any passat. Ara bé, aquest creixement s'ha alentit considerablement, ja que va arribar a multiplicar-se per set al juliol, abans que el govern es va veure obligat a demanar a la UE una línia de crèdit de fins a 100.000 milions d'euros per sanejar la banca.
Anar al contingut