Xavier Trias en una imatge d'arxiu durant l'acte L'alcalde respon.
Xavier Trias en una imatge d'arxiu durant l'acte L'alcalde respon. (Foto: ACN)
Barcelona

Trias planteja l'expulsió dels immigrants del Poblenou si no se'ls integra

"O som capaços d'oferir-los feina i un habitatge perquè aquestes persones es puguin integrar o més val que siguin tornats al seu país. Aquesta és la realitat", ha afirmat Trias en la trobada anual amb els periodistes, en què ha ofert a l'oposició un pacte fins al final de mandat.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha plantejat l'expulsió dels immigrants sense papers que viuen en naus abandonades al barri del Poblenou, on els últims dies hi ha hagut desallotjaments.

"O som capaços d'oferir-los feina i un habitatge perquè aquestes persones es puguin integrar o més val que siguin retornats al seu país. Aquesta és la realitat", ha afirmat Trias en la 30a edició de la trobada anual de l'alcalde amb els periodistes, en què ha demanat més implicació del govern espanyol per pal·liar la situació d'aquestes persones.

L'alcalde també s'ha referit a la situació "molt greu" dels grans consorcis de la cultura barcelonina, que ha atribuït a la crisi, la pujada de l'IVA i a la decisió unilateral del Ministeri de Cultura de retirar-se'n.

Trias ha defensat la creació, aquest any, d'un fons per a la capitalitat cultura i ha reinvidicat que, si el consistori assumeix la major part del finançament, això es reflecteixi també en el govern d'aquestes institucions culturals.

En l'acte, Trias ha ofert a l'oposició, i sobretot al PSC i al PPC, un pacte de ciutat fins al final del mandat, que vagi més enllà dels pressupostos. "No em canso de repetir que estem oberts a col·laboracions puntuals o més estables", ha destacat. Trias ha recordat que la pròrroga dels pressupostos impedeix disposar de 200 milions d'euros per fer inversions productives, perquè cal pactar-les d'una en una amb l'oposició. Segons ell, aquestes inversions permetrien crear 3.000 llocs de treball en un any. "No ens podem permetre el luxe d'aturar-nos", ha sentenciat.
Anar al contingut