Ausàs, en una sessió al Parlament durant la seva etapa de conseller. (Foto: ACN)
Ausàs, en una sessió al Parlament durant la seva etapa de conseller. (Foto: ACN)
Lleida

La fiscalia sol·licita una fiança civil de 191.000 euros a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs per presumpte contraban de tabac

Aquesta quantitat, segons el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, servirà per pagar la possible multa d'Ausàs en cas que sigui condemnat. L'exconseller de Governació va ser detingut el mes de juliol acusat de formar part d'una xarxa de contraban de tabac entre Andorra i la Seu d'Urgell.

RedaccióActualitzat
La fiscalia de Lleida ha sol·licitat una fiança civil de 191.000 euros per a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs, acusat de formar part d'una xarxa de contraban de tabac entre Andorra i la Seu d'Urgell. Aquesta quantitat, segons el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, servirà per pagar la possible multa d'Ausàs en cas que sigui condemnat.

Si el tribunal accepta la fiança reclamada pel ministeri públic, l'exconseller haurà de sufragar la quantitat i, en cas contrari, el jutjat podria determinar l'embargament preventiu dels béns d'Ausàs per garantir el pagament. La defensa de l'exconseller ja ha recorregut aquesta decisió.

Ausàs, alcalde de la Seu d'Urgell durant cinc anys i conseller de Governació entre 2008 i 2010, va ser detingut el mes de juliol en el marc d'una operació contra el contraban de tabac. En un primer moment, el jutge li va imposar una fiança de 145.000 euros i l'exconseller va quedar en llibertat després d'abonar-la. Posteriorment, l'Audiència de Lleida va resoldre que la fiança havia estat desproporcionada.

El procés continua al jutjat de la Seu d'Urgell, on els recursos de les defenses dels imputats estan endarrerint la causa, de manera que la fiscalia encara no ha redactat la qualificació provisional dels fets ni fixat data per a l'obertura del judici oral.




Anar al contingut