Rubalcaba, en una imatge d'arxiu
Rubalcaba demanarà a l'Audiència Nacional que investigui els suposats "comptes B" del PP
Madrid

El PSOE demanarà a la justícia que investigui el "cas Bárcenas" i al Congrés, l'amnistia fiscal

Els socialistes demanaran a l'Audiència Nacional que investigui els suposats sobresous que l'extresorer del PP pagava a dirigents del partit. També sol·licitaran al Congrés que investigui l'amnistia fiscal i demanaran la compareixença de Rajoy i Montoro perquè donin les explicacions que callen.

RedaccióActualitzat
El PSOE vol arribar al fons de la qüestió en les revelacions periodístiques que apunten que dirigents del PP van rebre durant anys sobresous provinents de comissions il·legals de la mà de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas. Per això demanarà a l'Audiència Nacional que investigui les acusacions.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que denunciaran les informacions aparegudes als mitjans de comunicació a través dels socialistes valencians, que estan personats com a acusació en el "cas Gürtel".

Paral·lelament, demanaran al Consell General del Poder Judicial que reforci el jutge que porta el cas amb un altre magistrat per "arribar al final del sumari, es conegui la veritat i es faci amb celeritat".

També al Congrés

Rubalcaba, en una roda de premsa des de Toledo, també ha dit que volen que s'investigui el "cas Bárcenas" al Congrés. Els socialistes sol·licitaran una comissió d'investigació sobre l'amnistia fiscal per aclarir si Bárcenas se'n va beneficiar.

Segons el seu advocat, l'extresorer del PP va regularitzar gràcies a aquesta llei 10 dels més de 22 milions d'euros que tenia en comptes a Suïssa. Hisenda ho va desmentir i la defensa de Bárcenas va explicar després que els diners s'havien acollit a l'amnistia fiscal a través d'una societat.

El líder socialista ha lamentat que el president del govern i del PP, Mariano Rajoy, no hagi donat explicacions sobre aquests suposats escàndols de corrupció que esquitxen el seu partit i dimarts demanarà a la Diputació permanent del Congrés la compareixença de Rajoy i del ministre d'Economia, Cristóbal Montoro.

Anar al contingut