Tancs de gas a prop d'In Amenas (Foto: EFE)
Tancs de gas a prop d'In Amenas (Foto: EFE)
Amena

Algèria confirma la mort de 38 estrangers, un algerià i 28 milicians en el segrest a la planta de gas

Segons el primer ministre algerià, hi ha 38 estrangers de 8 nacionalitats diferents, un algerià i 29 milicians islamistes morts. El balanç de l'operació per posar fi al segrest a la planta de gas del Sàhara algerià encara és provisional.

RedaccióActualitzat
L'operació per posar fi al segrest de centenars de treballadors d'un complex gasístic del Sàhara algerià es va saldar amb la mort de 38 estrangers, un algerià i 29 dels assaltants, segons ha informat aquest dilluns el primer ministre d'Algèria, Abdelmalek Sellal. Un balanç oficial fet dissabte parlava de 23 ostatges morts.

Tres dels assaltants han estat detinguts i cinc estrangers encara estan desapareguts
, d'acord amb aquesta informació oficial. El captiveri va acabar dissabte després de quatre dies de tensió al complex d'In Amenas, al sud-est del país.

El govern algerià ha assegurat que entre els segretadors hi havia un ciutadà canadenc, que hauria "coordinat l'atac". Sellal ha explicat que els jihadistes van planificar l'atac fa dos mesos a Mali, on l'exèrcit francès ha entrat en combat amb islamistes recentment.

El primer ministre ha explicat que les víctimes estrangeres són de vuit nacionalitats diferents. Encara que no n'ha donat més detalls, diversos governs ja han confirmat baixes. El que en té més és el Japó. Segons fonts del govern japonès, hi hauria set morts d'aquesta nacionalitat. Altres ostatges morts eren de França, les Filipines o Noruega.

Les autoritats filipines han dit que sis filipins van morir durant l'atac i que quatre més continuen desapareguts. El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, ja va confirmar diumenge la mort d'almenys tres ciutadans britànics en la presa d'ostatges i d'una quarta persona resident en territori britànic, tot i que no se n'ha facilitat la procedència. Encara hi ha tres britànics més desapareguts.

L'operació de rescat, segons el govern algerià, va acabar dissabte amb 792 treballadors alliberats, 107 dels quals estrangers, tots ells retinguts al complex Tiguentourine, 1.300 quilòmetres al sud-est d'Alger.

D'aquí dos dies es reprendrà l'activitat de la planta, que produeix més d'un 10% del total del gas d'Algèria.
Anar al contingut