El secretari de les infantes Elena i Cristina, Carlos García Revenga.
El secretari de les infantes Elena i Cristina està imputat en el "cas Nóos".(Foto: EFE)
Palma

El jutge cita a declarar com a imputat en el "cas Nóos" el secretari de les infantes, Carlos García Revenga

El jutge ha imputat Carlos García Revenga, secretari de les infantes, i l'ha citat a declarar el 23 de febrer.

RedaccióActualitzat
El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha imputat en el "cas Nóos" el secretari de les infantes Elena i Cristina, Carlos García Revenga. El jutge l'ha citat a declarar d'ofici el 23 de febrer a la una del migdia, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

García Revenga haurà de comparèixer el mateix dia que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, tornarà als jutjats perquè l'interroguin sobre les presumptes irregularitats a l'Institut Nóos i, més concretament, sobre els delictes fiscals que li han imputat. Precisament, l'Advocacia de l'Estat s'ha personat com a acusació particular en aquesta causa.

En la providència dictada aquest dimarts, el magistrat precisa que, durant la compareixença, interrogarà García Revenga sobre el càrrec i les funcions que desenvolupa a Nóos o en qualsevol de les mercantils de la trama, així com el coneixement que pogués tenir sobre les activitats que desplegava. El jutge diu que també li preguntarà sobre les tasques d'assessorament o consulta que pogués haver portat a terme amb Iñaki Urdangarin i respecte al seu entorn societari i personal.

Carlos García Revenga és empleat de la Casa del Rei des del setembre del 1993, quan va començar a exercir aquesta responsabilitat. Va compatibilitzar durant 19 mesos aquesta funció amb la de tresorer de l'Institut Nóos. El període en què García Revenga va ser tresorer de Nóos coincideix amb el temps en què Iñaki Urdangarin va presidir l'entitat fundada com una organització sense ànim de lucre i la infanta Cristina va ser vocal de la junta directiva.

Divendres passat, l'assessor de les infantes va demanar al jutge que volia declarar per explicar ell mateix la relació que va mantenir amb els ducs de Palma mentre va exercir el càrrec de tresorer de l'institut, a través del qual Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres haurien desviat, presumptament, diners públics a les seves empreses privades. En un comunicat, García Revenga afirmava que és innocent.

La Casa del Rei no opinarà fins aquest dimecres sobre la citació del secretari de les infantes, perquè primer vol esperar a saber de què se l'acusa. Un portaveu de la Casa del Rei ha argumentat que no volen prendre decisions precipitades i que, per això, posposen fins dimecres qualsevol comentari sobre l'afer.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut