La jove indultada, Emilia Soria.
La jove indultada, Emilia Soria.
Requena

El govern espanyol indulta la mare que va comprar menjar i bolquers amb una targeta extraviada

L'indult suposa una commutació de la pena de presó per trenta dies de treballs en benefici de la comunitat a canvi que no cometi cap delicte els pròxims tres anys. Poca estona abans, s'ha sabut que el jutge havia inhabilitat l'execució de la pena.

RedaccióActualitzat
La jove mare de Requena, al País Valencià, que estava a punt d'entrar a la presó per haver fet servir una targeta de crèdit que no era seva, no haurà de complir la condemna. Finalment, el Consell de Ministres, a petició del titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, li ha concedit l'indult. La notícia s'ha conegut, a més, poca estona després que l'advocat de la noia fes públic que el jutge havia decidit inhabilitar l'execució de la pena.

L'indult suposa una commutació de la pena de presó per trenta dies de treballs en benefici de la comunitat a canvi que no cometi cap delicte els pròxims tres anys.

Emilia Soria havia estat condemnada a un any i nou mesos de presó per un delicte de falsedat de document mercantil i a sis mesos més per estafa, perquè es va gastar 193 euros en menjar i bolquers per a les seves filles, amb una targeta de crèdit que era dins d'una cartera sense diners que es va trobar al carrer. El delicte el va cometre fa més de cinc anys i des de llavors no n'havia comès cap més.

La pena de 6 mesos ja li havia estat commutada per treballs socials a la comunitat més el pagament d'una multa de 900 euros, que encara està complint. Però el jutge havia denegat fer el mateix amb la  condemna a un any i nou mesos perquè la sol·licitud va ser entregada "fora de termini".

El cas havia aixecat força controvèrsia i s'havien recollit més de 50.000 firmes perquè aquesta jove mare no hagués de complir la pena.
Anar al contingut