El web de la Casa Blanca on hi ha la petició
L'1 de desembre es van superar la xifra de firmes necessàries
Washington

La Casa Blanca respon a la petició de suport al referèndum de Catalunya que es tracta d'un afer intern espanyol

El govern nord-americà respon a una petició catalana de suport al referèndum que es tracta d'un afer intern espanyol. Assegura que reconeix la singular cultura i les tradicions del territori català, però considera la situació de Catalunya com un assumpte intern.

RedaccióActualitzat
"Gràcies per la seva petició relacionada amb el poble de Catalunya. Els Estats Units reconeixen la singular cultura i les tradicions del territori català, però considera que la situació de Catalunya és un assumpte intern espanyol. Estem segurs que el govern i el poble d'Espanya resoldran aquest assumpte de conformitat amb les seves lleis i la Constitució."

Aquesta és la resposta a la petició d'un ciutadà nord-americà a la Casa Blanca perquè es pronunciés sobre el procés sobiranista a Catalunya. La petició a "We the People", un dels webs de la Casa Blanca on els ciutadans poden dirigir-se directament a l'administració, va ser signada per 30.000 persones.

El text demanava al govern d'Obama que donés suport al poble de Catalunya en el seu esforç per decidir el seu propi futur: "El poble de Catalunya, la regió del nord-est d'Espanya, vol fer un referèndum sobre si vol ser independent o no d'Espanya. Els catalans tenen la seva pròpia llengua, cultura i tradicions, que no estan sent respectats pel govern espanyol; molts catalans no se senten espanyols, sinó un ciutadà català sense Estat propi. El 2012, durant la seva festa nacional, 1,5 milions de persones van sortir als carrers de Barcelona per exigir la independència, però el govern espanyol simplement els va ignorar. En adhesió als principis rectors de la pròpia Declaració d'Independència dels EUA, demanem al govern dels Estats Units que doni suport al dret del poble català a decidir un futur millor per a ells a través d'un referèndum just i democràtic."
Anar al contingut