La pàgina de Facebook de l'Informer de la UAB.
La pàgina de Facebook de l'Informer de la UAB.
Barcelona

La Generalitat demana a Facebook que agilitzi la supressió dels 'informers' que injuriïn o calumniïn

L'empresa ha mostrat la seva disposició a col·laborar en la detecció de pàgines 'informer' administrades per menors d'edat i a establir una "coordinació àgil" d'informació quan la policia trameti una citació per una denúncia de vexacions.

RedaccióActualitzat
La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat s'ha posat en contacte amb Facebook per demanar que, quan es denunciï una calúmnia o una injúria en alguna pàgina 'informer', se suprimeixi la pàgina com més aviat millor. La Generalitat, que s'ha sumat a la celebració aquest dimarts del Dia Mundial per una Internet més Segura, ha indicat que Facebook ha mostrat la seva disposició a col·laborar en la detecció de pàgines 'informer' administrades per menors d'edat.

L'empresa també s'ha compromès a establir una "coordinació àgil" d'informació quan la policia catalana, que ja ha rebut les primeres denúncies per missatges publicats en pàgines 'informer', tramitin una citació o requeriment per una denúncia de vexacions o assetjament presentada en una comissaria per alguna persona afectada per la informació publicada en aquestes xarxes socials.

Davant l'auge d'aquestes pàgines de xafarderies, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat i els departaments d'Educació i d'Interior han elaborat un seguit de recomanacions i orientacions per a la comunitat educativa.

"Connecta't amb respecte"

Els 'informer' o 'gossip' centraran bona part de l'atenció en el Safer Internet Day d'aquest any. La Generalitat pretén sensibilitzar els menors perquè utilitzin la xarxa amb respecte i es previnguin de les pàgines que s'han popularitzat per publicar de forma anònima rumors, acudits i xafarderies, a vegades fins i tot difamatoris o humiliants sobre companys de classe o de feina.

La Generalitat també fa una crida "a tots els agents clau", entre els quals hi ha nens i adolescents, pares i mares, educadors, professorat i proveïdors de serveis TIC, perquè se sensibilitzin "cap a la corresponsabilitat a Internet per fer de la xarxa un lloc més segur i millor per a tothom".

El Dia Mundial per una Internet més Segura se celebra mundialment el segon dia de la segona setmana del mes de febrer, el segon mes de l'any. Amb motiu d'aquesta diada, es vol promoure l'ús responsable i segur de les tecnologies de la informació i la comunicació, especialment entre menors i joves.
Anar al contingut