Madrid

Exteriors recomanava "extremar la prudència" si es viatjava a Acapulco

En unes recomanacions del seu web actualitzades al desembre passat, el Ministeri alertava els turistes espanyols que calia "extremar la prudència" si es visitava l'estat de Guerrero i Acapulco. Això s'ha fet públic després que sis espanyoles han estat violades per un grup armat mentre s'allotjaven en aquesta zona.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació recomana al seu web als turistes espanyols que visitin l'estat mexicà de Guerrero "que extremin la prudència" per la seva "perillositat". En un text actualitzat al desembre passat i en referència a Acapulco, el Ministeri remarca que, tot i ser una de les zones més turístiques del país, "la delinqüència organitzada ha protagonitzat incidents violents, tot i que, fins ara, no han afectat turistes estrangers". Aquesta advertència era anterior a la violació de sis turistes espanyoles i una dona mexicana per part de cinc homes armats. El grup va irrompre als bungalous de Playa Bonfil, on les dones s'allotjaven amb set homes. A ells els van lligar i a elles les van agredir sexualment. A més, els van robar també objectes de valor.

La fiscal de l'estat mexicà de Guerrero, al qual pertany Acapulco, Martha Elva Garzón, ha indicat que de moment no hi ha detinguts ni retrats robots dels agressors, ja que portaven la cara tapada. L'alcalde d'Acapulco, Luis Walton Aburto, ha descartat que els agressors tinguin vincles amb la delinqüència organitzada i ha explicat que s'ha demanat ajuda a l'Exèrcit, la Marina i la Policia Federal, que formen part de l'anomenat 'Operativo Guerrero Seguro'.

L'ambaixada d'Espanya a la capital mexicana han enviat la denúncia a l'Oficina d'Informació Diplomàtica a Madrid, que està reunint informació sobre els fets. Mentrestant, el cònsol general d'Espanya a Mèxic, Miguel Ángel Fernández de Mazarambroz, s'ha desplaçat a Acapulco per atendre els turistes agredits. Les víctimes han demanat discreció a les autoritats espanyoles i Afers Estrangers no aportarà detalls sobre la identitat i les dades personals de les persones afectades.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut