Palma

Urdangarin i el seu exsoci no paguen la fiança de 8 milions d'euros i la justícia els embargarà

El termini per pagar, conjuntament amb el seu exsoci, els 8,1 milions d'euros s'acabava ahir a la mitjanit. Ara, la justícia procedirà a embargar-los els béns fins a cobrir la quantitat. Tant Urdangarin com Diego Torres han presentat recurs contra la fiança conjunta, però això no impedeix que hagin de pagar els diners.

RedaccióActualitzat
Ahir a la mitjanit es va acabar el termini de cinc dies que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres tenien per fer efectiva la fiança de més de 8 milions d'euros, imposada pel jutge que investiga el desviament de fons a través de l'Institut Nóos. Aquest dijous al matí es farà una nova comprovació del compte del jutjat i, si els diners no hi són, es procedirà a embargar els béns de tots dos fins a un màxim que cobreixi la quantitat exigida per la justícia.

Urdangarin i Torres hauran d'enumerar els béns que seran embargats. Si s'hi neguen, el jutjat començarà una investigació de tot el seu patrimoni i embargarà allò que serveixi per pagar la fiança. Tal com va indicar el jutge, en resultaran afectades les participacions en les empreses de què tots dos imputats siguin titulars i que estiguin implicades en la investigació. Entre elles hi ha la immobiliària Aizoon, de propietat compartida al 50% entre Urdangarin i la infanta Cristina.

Iñaki Urdangarin ha presentat recurs contra la fiança i ha afirmat que aquesta quantitat l'abocaria a un "injust empobriment". El mateix ha fet el seu exsoci, però això no eliminava l'obligació de dipositar igualment els diners. Segons sembla, Urdangarin i Torres, imputats per presumpta apropiació de fons públics, no s'han posat d'acord sobre quants diners havia d'aportar cadascun. De fet, l'advocat del gendre del rei ha advertit, a més a més, que el seu client té difícil reunir la quantitat exigida.

El procés continua i, segons el calendari, el 16 de febrer declararà Diego Torres, mentre que Iñaki Urdangarin ho farà el 23 de febrer, el mateix dia que declararà el secretari de les infantes, Carlos García Revenga.

D'altra banda, la defensa d'Urdangarin ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional perquè anul·li el "cas Nóos", al·legant que s'ha vulnerat el dret de defensa del gendre del rei.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut