Vista general dels bungalous on hi va haver l'assalt als turistes espanyols
Els turistes agredits s'allotjaven en aquests bungalous de Playa Bonfil, a prop d'Acapulco (Foto: EFE)
Acapulco

Les autoritats mexicanes diuen que hi ha "indicis ferms" per capturar els violadors de sis turistes espanyoles

La fiscal general de l'estat mexicà de Guerrero, Martha Elva Garzón, creu que hi ha "indicis ferms" per trobar els responsables de la violació de sis turistes espanyoles a la perifèria de la ciutat d'Acapulco. L'assalt d'un grup d'homes armats i encaputxats va passar la matinada del dilluns en uns bungalous de Playa Bonfil.

RedaccióActualitzat
Les autoritats mexicanes creuen que tenen prou informació per trobar els autors de la violació a les sis turistes espanyoles que estaven allotjades a la zona turística de Playa Bonfil, als afores d'Acapulco. La fiscal general de l'estat mexicà de Guerrero, Martha Elva Garzón, ha assegurat que "hi ha indicis ferms" per capturar els agressors, un grup d'homes armats que van violar les turistes i que van emmordassar les parelles que les acompanyaven. La fiscal ha dit a una emissora de ràdio local que no podia aprofundir sobre les investigacions però ha assenyalat que "hi ha avanços importants" per poder resoldre el cas.

Martha Elva Garzón ha confirmat que els cinc agressors portaven pistoles i anaven amb la cara coberta, però ha afegit que cap dels tretze turistes espanyols ni la noia mexicana que era als bungalous van quedar ferits de bala. La fiscal ha revelat que la dona que acompanyava els turistes va dir que era mexicana i no va patir abusos sexuals. Segons la fiscal, els assaltants van lligar i emmordassar els homes fora del bungalou on estaven tots. Tot seguit, els autors de l'acció van entrar a la cabanya per cometre la violació múltiple. Els atacants també es van emportar ordinadors portàtils, telèfons mòbils, targetes de crèdit i altres objectes. Garzón ha afegit que l'assalt va durar unes tres hores.

Des de l'ambaixada espanyola es manté la màxima discreció sobre la identitat de les víctimes. Segons algunes informacions de diaris locals, els turistes eren un grup d'amics d'entre 24 i 40 anys, professionals de diferents sectors i alguns d'ells ja feia temps que vivien a Mèxic.

L'alcalde d'Acapulco, Luis Waltón, ha explicat que les forces de seguretat de tots els nivells de l'estat participen en la investigació per atrapar els violadors. Al lloc on s'allotjava el grup de turistes s'ha desplegat un gran operatiu on intervenen agents de la policia i membres de l'exèrcit. L'atac ha commocionat els habitants d'Acapulco, una ciutat que els últims dos anys ha estat l'objectiu del crim organitzat, tot i el dispositiu de seguretat que actua en aquesta zona turística des del 2011.


Anar al contingut