Imatge d'arxiu d'una corrida de toros (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'una corrida de toros (Foto: EFE)
Madrid

El PP augura que les corrides de toros tornaran a Catalunya al setembre

Dimarts que ve, el Congrés prendrà en consideració una Iniciativa Legislativa Popular per declarar els toros Bé d'Interès Cultural. Els populars calculen que la declaració estarà en vigor a finals de l'estiu i que, per tant, les corrides podran tornar al setembre, esquivant la prohibició aprovada al Parlament.

RedaccióActualitzat
El PP ha pronosticat que les corrides de toros tornaran a Catalunya al setembre, per la festa de la Mercè. Dimarts que ve, el Congrés prendrà en consideració una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per declarar els toros Bé d'Interès Cultural. Els populars calculen que la declaració estarà en vigor a finals de l'estiu i que, per tant, les corrides podran tornar al setembre, esquivant la prohibició aprovada al Parlament.

Aquests són els càlculs que ha fet el president de la comissió de Cultura del Congrés, Juan Manuel Albendea. L'ILP compta amb gairebé 600.000 firmes (en calien mig milió), de les quals 168.000 s'han recollit a Catalunya. Un cop admesa la proposta ciutadana, la idea es debatrà a la comissió de Cultura, i d'aquí al Senat i al ple del Congrés. Segons Albendea, com que la normativa és de "caràcter estatal", quedarà automàticament derogada la prohibició votada al Parlament de Catalunya.

Casualment, dimarts que ve, el ple del Congrés rebutjarà amb la majoria absoluta del PP una altra ILP, la de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que té més d'un milió de signatures. El PP discrepa del principal objectiu de la iniciativa, que és que es generalitzi la dació en pagament amb efectes retroactius.
Anar al contingut