Palma

L'exsoci d'Urdangarín implica la Casa del Rei i la infanta i denuncia pressions per no parlar

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin trenca el silenci davant el jutge del "cas Nóos" i ho fa per implicar la Casa del Rei i la infanta Cristina. Diego Torres assegura que l'advocat del duc de Palma va intentar comprar el seu silenci.

RedaccióActualitzat
Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, trenca el silenci davant el jutge del "cas Nóos" i ho fa per implicar la Casa del Rei i la infanta Cristina en els negocis d'Urdangarin. A més, denuncia que l'advocat del duc de Palma li va oferir diners perquè no parlés.

En la declaració davant el jutge Jesús Castro, Torres ha explicat que ell i Iñaki Urdangarin es van trobar a la Zarzuela el març del 2004 amb el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, l'alcaldessa de València Rita Barberá i l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, per organitzar el fòrum esportiu València Summit, un dels esdeveniments investigats en el "cas Nóos". Camps, però, s'ha afanyat a desmentir-ho a través de l'agència EFE.

El València Summit va ser una trobada sobre esport de la qual es van celebrar tres edicions, el 2004, 2005 i 2006, a València i per la qual Urdangarin i Torres haurien percebut 3,5 milions d'euros de fons públics, que la Fiscalia Anticorrupció considera injustificats.

El "paper actiu" de la infanta Cristina

Respecte a la implicació de la infanta Cristina i del seu secretari, Carlos García Revenga, en la gestió de l'Institut Nóos, investigat per presumpta malversació de fons públics, Torres ha declarat que tots dos eren membres de la junta directiva de l'entitat, amb un paper tan actiu com el de la resta d'integrants. La defensa de l'exsoci del duc de Palma ha lliurat al jutge correus electrònics i documents sobre la gestió de l'Institut Nóos amb la intenció de posar de manifest que tant la infanta com García Revenga intervenien en la presa de decisions.

"Dissimula"

Torres també ha revelat que la Casa del Rei no va demanar mai a Urdangarin que deixés el negoci. Simplement, i segons la seva versió, li van dir que dissimulés i guardés les aparences. En aquest sentit, l'advocat José Manuel Romero, assessor jurídic de la Casa del Rei i comte de Fontao, hauria recomanat a Urdangarin el 2006 que evités tenir un paper protagonista en l'activitat pública de l'Institut Nóos.

Diners a canvi de silenci

De fet, l'acusat assegura haver rebut pressions perquè assumís tota la responsabilitat de la gestió de Nóos i que, a canvi, no li faltaria res. Concretament, la proposta li va ser formulada, segons el seu testimoni, al despatx del seu advocat, Manuel González Peeters, per part de l'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, cosa que aquest ha negat rotundament en sortir del jutjat. Encara que no ha volgut revelar el contingut de la declaració, l'advocat d'Urdangarin ha negat la versió dels fets que ha donat Torres i ha avançat que estudiarà accions jurídiques contra ell.

D'altra banda, Torres ha declarat que la Casa del Rei va mediar perquè Urdangarin fos contractat per una fundació per a la qual treballa Corinna Sayn-Wittgenstein, a la qual s'atribueix amistat amb el rei, i ha aportat un correu electrònic del duc de Palma on anunciava a la noble alemanya que li remetia el currículum, tal com l'hi havia indicat el seu sogre.

Torres ja havia facilitat setmanes enrere al jutge uns correus electrònics relatius a la participació de l'amiga del rei en un dels fòrums esportius València Summit.

Després de la declaració de Torres, ha comparegut la seva dona, Ana María Tejeiro, que va ser responsable de l'àrea jurídica i fiscal de l'Institut Nóos, qui ha dit que desconeix l'activitat que es realitzava en aquesta entitat.

Iñaki Urdangarin ha estat citat pel jutge del cas just d'aquí a una setmana, dissabte que ve.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut