Imatge d'arxiu del Camerun
Ha estat la primera vegada que segresten estrangers al Camerun.
Camerun

Fonts ministerials desmenteixen que la família francesa segrestada al Camerun hagi estat alliberada

Informacions contradictòries sobre l'estat de la família d'ostatges francesos segrestada. Fonts militars del Camerun n'havien confirmat l'alliberament al nord de Nigèria, però, posteriorment, fonts ministerials tant cameruneses com franceses ho han desmentit.

RedaccióActualitzat
Després de l'anunci que la família francesa segrestada al Camerun havia estat alliberada, fonts ministerials cameruneses i franceses ho han desmentit. La notícia de l'alliberament de la família, formada per tres adults i quatre menors, que va ser segrestada al nord del Camerun, molt a prop de la frontera amb Nigèria, quan feien turisme, l'han donada a primera hora fonts militars cameruneses i l'han recollida els mitjans de comunicació francesos.

Fins i tot el ministre francès dels veterans de Guerra, Kader Adif, ho ha donat per fet durant una declaració feta des del Parlament. Posteriorment, aquest mateix ministre se n'ha desdit, apuntant que de moment ni l'Elisi ni la diplomàcia francesa podien confirmar oficialment la notícia. Poc després ha estat el ministre camerunès de comunicació qui també ha contradit la informació avançada per les fonts militars.

Fonts de l'exèrcit camerunès havien assegurat que els ostatges estaven "sans i estalvis a les mans del govern nigerià" i que havien estat trobats "abandonats en una casa a la ciutat de Dikwa", a 100 quilòmetres de la frontera amb el Níger.

França va atribuir el segrest a la milícia islamista Boko Haram, formada a Mali, país on l'exèrcit francès porta a terme una intervenció armada per ajudar el govern malià a recuperar el control del nord del territori, a mans de grups islamistes. És la primera vegada que uns estrangers són capturats al Camerun.
Anar al contingut