Barcelona

Els farmacèutics alerten del col·lapse de la sanitat si la Generalitat no paga la factura dels medicaments

Els farmacèutics alerten d'un col·lapse del sistema sanitari català i de la falta de subministrament de medicaments si la Generalitat no els paga el deute, que supera els 300 milions d'euros. Els farmacèutics no descarten una altra jornada de vaga.

RedaccióActualitzat
El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya ha advertit que el sistema sanitari català es pot col·lapsar si la Generalitat no els paga el deute. Aquest deute supera ja els 300 milions d'euros. Els farmacèutics es queixen de l'impagament de la factura dels medicaments, tercer en els últims dos anys.

Els responsables farmacèutics no descarten una altra jornada de vaga. Dimarts que ve faran una assemblea amb els 3.100 titulars de farmàcies en el marc del congrés Infarma per decidir noves
mesures de protesta. En una roda de premsa, els quatre presidents dels col·legis catalans han assegurat que el Servei Català de la Salut els ha dit que, en el millor dels casos, cobraran al llarg d'aquest any i uns quatre mesos després de dispensar un fàrmac, quan el concert signat especifica que ha de ser al cap de 35 dies.

El nou impagament fa que les farmàcies acumulin un deute de 302 milions d'euros, tot i que el president del Consell, Jordi de Dalmases, ha descartat que els 9.073 milions d'euros sol·licitats per
la Generalitat al fons de liquiditat autonòmica reverteixin aquesta situació, en un context que els bancs els han assenyalat que no aportaran més finançament.

Els farmacèutics avisen que el retard de tres mesos en el pagament de les factures pot provocar problemes de subministrament de medicaments. "Hi ha el perill que hi hagi dificultats de subministrament en algunes farmàcies", ha alertat Jordi de Dalmases, que ha explicat que algunes farmàcies no poden pagar els distribuïdors.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut