Sabadell

Bustos reitera que no està imputat en cap cas de corrupció urbanística i lamenta la condemna política i social

L'exalcalde de Sabadell ha declarat aquest dissabte en relació a una de les trames en què està imputat en el marc del "cas Mercuri" i que té relació amb la Federació de Municipis, entitat que ell presidia. Bustos reitera que no se l'acusa de cap cas de corrupció urbanística o cobrament de comissions il·legals i lamenta la condemna política i social.

RedaccióActualitzat
L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha comparegut aquest dissabte als jutjats de Sabadell per declarar sobre un cas de possible malversació de fons de la Federació de Municipis de Catalunya, una de les causes en què està imputat en el marc del "cas Mercuri".

Bustos ha declarat durant tres quarts d'hora i a la sortida ha lamentat que se'l vinculi amb un cas de corrupció urbanística i cobrament de comissions il·legals quan les preguntes del jutge han estat, segons ell, per qüestions molt menors. L'exalcalde ha desitjat que la justícia vagi ràpida i ha afegit que la condemna política i social hi va molt.

Bustos ha confessat en sortir del jutjat que està "sorprès" per les preguntes del magistrat que instrueix la causa. Segons Bustos, en els tres quarts d'hora d'interrogatori li han demanat qüestions molt menors.

L'exalcalde de Sabadell ha assegurat que ha pogut justificar totes les despeses de què ha estat interrogat. El jutge l'havia citat per interrogar-lo en relació amb una subvenció de 25.000 euros que la Federació de Municipis, que ell presidia, va atorgar a una fundació privada que fa projectes d'immigració.

Per aquesta qüestió també ha declara com a imputat el secretari general de l'entitat municipalista, Adolfo Moreno Sansano. La causa, però, és secreta i, a més d'aquests 25.000 euros inclou altres fets.

Bustos havia arribat als jutjats abans de les 12 del migdia enmig de crits de detractors i partidaris. Desenes de simpatitzants l'esperaven a les portes dels jutjats per mostrar-li suport i s'ha parat a donar-los la mà, abraçar-los i fins i tot a fer-los petons però no ha fet cap declaració als periodistes, com si ha fet a la sortida.
 
ICV com a testimoni

El jutge també ha pres declaració a la regidora d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Sabadell, Carme Garcia, en qualitat de testimoni perquè ella va ser qui va informar la fiscalia que hi havia empresaris que feien pagaments per obtenir beneficis en l'adjudicació d'obra pública municipal.

Després de la compareixença, Garcia ha explicat que jutge i fiscal li havien demanat sobre la relació de Jordi Soriano amb el govern socialista de Manuel Bustos i si es ratificava en les declaracions de 2010.
 
D'alcalde a "imputat"

L'exalcalde de Sabadell ja va declarar davant el jutge durant més de sis hores el desembre passat. Està imputat en vuit trames de presumpta malversació i adjudicacions irregulars dins del "cas Mercuri".
 
En l'època d'esplendor política de Manuel Bustos, era alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis. D'això, només fa uns mesos, abans que els Mossos d'Esquadra van entrar tant a l'ajuntament com a les instal·lacions de la federació per emportar-se'n documents i arxius. L'"operació Mercuri" i la imputació judicial li han pres tots dos càrrecs.
 
Ara, Bustos continua de regidor al consistori i s'ha centrat més a preparar-se la defensa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut