Arribada de barcos nord-americans a Corea del Sud
Soldats de Corea del Sud celebren l'arribada al seu país de tropes nord-americanes (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord adverteix Seül i Washington que es prepara per una "guerra imminent"

Corea del Nord declara oficialment nul l'armistici que va posar fi a la guerra amb Corea del Sud. Pyongyang amenaça amb una "guerra imminent" just el dia que els Estats Units i Corea del Sud comencen unes maniobres militars conjuntes en aigües sud-coreanes.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha complert les amenaces i aquest dilluns ha declarat nul l'armistici del 1953 que va posar fi a la guerra amb Corea del Sud. També ha suspès l'única via de comunicació que quedava entre les dues Corees, una línia telefònica que s'utilitzava per a qüestions d'emergència. Unes mesures que Pyongyang adopta el dia que Washignton i Seül han engegat unes maniobres militars conjuntes. Tot plegat fa que el govern nord-coreà hagi advertit que "s'està preparant per una guerra imminent contra Corea del Sud i els Estats Units".

El règim comunista de Kim Jong-un ha anunciat, a través del diari Rodong Sinmun, que acaba l'armistici amb Corea del Sud i que "ara és el moment de la batalla final". A l'editorial del diari s'afirma que Pyongyang ha desplegat míssils estratègics i sistemes de llançament múltiple de coets, i que "tots els ciutadans del país s'han convertit en soldats".

Des de Corea del Sud, el Ministeri d'Unificació assegura que l'acord d'armistici no ha quedat invalidat, ja que l'anul·lació requereix la conformitat de ltots dos països. "Considerem que l'armistici continua en peu i, per tant, descartem tècnicament haver entrat en guerra amb el nord", ha assenyalat un portaveu del ministeri sud-coreà.

El detonant de les accions nord-coreanes ha estat l'exercici militar que les forces del veí del sud i els Estats Units han començat aquest dilluns i que s'allargaran en principi fins al dijous 21.

Aquesta situació s'origina a partir de la nova campanya d'amenaces de Corea del Nord. L'ONU va decidir castigar el règim de Kim Jong-un amb sancions econòmiques i comercials per la seva prova nuclear del 12 de febrer, la tercera del país després de les que hi va haver el 2006 i el 2009.
Anar al contingut