Madrid

El banc suís Lombard Odier nega tenir o haver tingut comptes a nom de Mas o els Pujol

Diversos diaris presenten documents d'aquesta entitat en què certifiquen que no han tingut comptes seus almenys els últims deu anys. L'esborrany policial va irrompre en plena campanya electoral catalana, quan "El Mundo" el va publicar, tot i que no concretava gaire la font de la informació.

RedaccióActualitzat
El banc suís Lombard Odier nega tenir o haver tingut comptes a nom de Mas o els Pujol almenys en els darrers deu anys. La informació la publiquen diversos diaris el mateix dia que el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, explica al Congrés, quantre mesos després de la seva publicació a "El Mundo", d'on va sortir l'informe que els acusava.

L'esborrany policial va irrompre en plena campanya electoral catalana, quan "El Mundo" el va publicar, tot i que no concretava gaire la font de la informació. Aquest esborrany acusava diversos polítics catalans d'haver-se enriquit a través del cobrament de comissions. La mateixa unitat a la qual s'atribuïa l'informe, la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), se'n va desentendre.

"El Mundo" havia publicat que, al banc suís Lombard Odier, Mas i la família Pujol Ferrusola hi tenien un compte a nom d'una fundació i que hi guardaven 137 milions d'euros. El cas és, però, que el document, que va publicar després de moltes especulacions el Sindicat Unificat de Policia (SUP) no aporta cap prova, i no té data de registre ni autor. Al text només hi ha una cita directa a Artur Mas. Es tracta d'una carta que detallaria que Mas s'hauria beneficiat d'una part de les presumptes comissions que rebia el seu pare en un compte de Liechtenstein a canvi de la gestió d'una "sèrie d'entramats societaris" que, segons l'esborrany, correspondrien a la família Pujol.

Pel que fa a Jordi Pujol, el seu nom no hi apareix directament, però es fa referència al matrimoni Pujol-Ferrusola com a suposats beneficiaris d'un compte a Suïssa amb fins a 165 milions de francs suïssos, uns 136 milions d'euros.

El fiscal en cap de Catalunya va obrir diligències contra els periodistes que van publicar l'esborrany. Arran de la querella de Mas i Pujol contra ells, els periodistes van assegurar que alts càrrecs del Ministeri de l'Interior van verificar l'autenticitat de l'informe.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut