L'exministre de Foment José Blanco.
L'exministre de Foment José Blanco.
Madrid

Blanco deixarà l'escó si el magistrat del Suprem obre judici contra ell pel "cas Campió"

El diputat socialista ha avançat que donarà suport a la concessió del suplicatori si el magistrat del Tribunal Suprem que investiga el cas li demana un cop acabi la fase d'instrucció. "Faré el que he de fer", ha dit Blanco en roda de premsa.

RedaccióActualitzat

L'exministre de Foment José Blanco ha avançat que deixarà el seu escó al Congrés dels Diputats si el jutge obre judici contra ell pel "cas Campió" un cop acabi la fase d'instrucció. Ho ha dit en roda de premsa al Congrés dels Diputats poc després de saber-se que la fiscalia ha reclamat el magistrat del Tribunal Suprem que investiga el cas que tramiti el suplicatori, el formulisme legal per poder jutjar diputats i senadors.

D'aquesta manera, el diputat socialista ha avançat que avalarà la concessió del suplicatori si el magistrat l'hi demana. "Faré el que he de fer", ha dit, i ha lamentat que el suplicatori no s'hagi pogut demanar abans i no com a "colofó" de les investigacions.

La fiscalia ha presentat un escrit de 28 folis i considera que hi ha prou indicis perquè l'exministre i actualment diputat socialista pugui ser jutjat per tràfic d'influències i prevaricació.

La investigació del cas s'ha centrat en la concessió d'autoritzacions per instal·lar una nau industrial de Transportes Azkar, propietat d'un amic de l'exministre Blanco, l'empresari gallec José Antonio Orozco, en uns terrenys que hi ha prop de l'aeroport del Prat. Per la fiscalia, també hi ha irregularitats en la compra i les obres que l'exministre es va fer en un xalet de la localitat madrilenya de Las Rozas.
Anar al contingut