Document d'"El País" que va destapar el cas.
Document d'"El País" que va destapar el cas.
Madrid

El jutge Bermúdez demana a Ruz que s'inhibeixi del cas de la doble comptabilitat popular

Segons informen fonts jurídiques, el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez considera que no hi ha cap connexió entre els documents atribuïts a l'extresorer Luis Bárcenas i la trama Gürtel.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha demanat a Pablo Ruz, també magistrat d'aquest alt tribunal que porta la trama Gürtel, que s'inhibeixi de la investigació sobre la suposada doble comptabilitat del Partit Popular. Segons informen fonts jurídiques, Bermúdez considera que no hi ha cap connexió entre els documents atribuïts a l'extresorer Luis Bárcenas i Gürtel.

El jutge Ruz va decidir la setmana passada citar els extresorers del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta com a imputats en una peça separada del "cas Gürtel" en què investiguen la suposada "caixa B" d'aquesta formació política. Abans, el 7 de març, va comunicar a la fiscalia que havia decidit formalment obrir una investigació separada del "cas Gürtel" arran de l'aparició d'almenys tres coincidències entre els documents publicats per "El País".

Per la seva banda, Javier Gómez Bermúdez va fer públic fa pocs dies després la seva intenció d'investigar el cas en admetre a tràmit una querella d'IU contra Bárcenas i una desena d'empresaris suposats donants il·legals del PP. El magistrat va citar a declarar entre el 25 i el 27 de març fins a 15 persones.

Aquest pas de Bermúdez suposa, doncs, un nou episodi en l'enfrontament entre tots dos jutges; un enfrontament que fa que, en els pròxims dies, l'extresorer del PP estigui citat a declarar en les dues causes que ara té obertes l'Audiència pel mateix cas.
Anar al contingut