Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Un dels autobusos urbans de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

El Suprem obliga TMB a pagar 900.000 euros als conductors d'autobusos pel "temps de l'entrepà"

El tribunal desestima el recurs de Transports Metropolitans de Barcelona contra la sentència que va condemnar l'empresa a indemnitzar amb aquesta quantitat més de 600 conductors d'autobusos per haver-los privat del descans diari de 15 minuts. Els sindicats calculen que la compensació acabarà superant el milió d'euros.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem ha confirmat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna TMB a indemnitzar amb gairebé 900.000 euros més de 600 conductors d'autobús, per haver-los privat del descans diari de 15 minuts, batejat com a "temps de l'entrepà", entre el 2006 i el 2008.

El Suprem ha desestimat el recurs que Transports Metropolitans de Barcelona contra la sentència, que xifrava la indemnització en 894.837 euros. Els sindicats CGT, ACTUB I PSA calculen que la compensació superarà el milió d'euros, per la suma d'interessos del deute.

Fonts de TMB han admès que l'empresa ja no pot recórrer contra la decisió i han assegurat que la indemnització té dotació econòmica.

La sentència va reconèixer el dret dels conductors amb una jornada superior a 8 hores diàries a ser compensats per no haver pogut gaudir del descans d'un quart d'hora a què tenien dret gràcies a una sentència del març de 2007.

Aquest descans va ser un dels punts que van enfrontar a l'empresa amb els sindicats i van motivar la vaga de conductors d'autobusos de l'any 2008, després de la qual es va signar un acord que va establir un descans diari de 25 minuts.
Anar al contingut