Barcelona

L'Església ortodoxa de Xipre ofereix totes les seves propietats al govern per salvar el país

El cap de l'Església ortodoxa de Xipre ofereix, en declaracions a TV3, totes les propietats de l'Església per salvar el país, i, si cal, sortir de l'euro. L'arquebisbe Crisòstom, s'ha entrevistat amb el president xipriota mentre el govern busca una solució.

Televisió de CatalunyaActualitzat
L'Església ortodoxa xipriota s'ha posat al capdavant de les reivindicacions del poble de Xipre i ha ofert totes les seves propietats al govern. És l'oferta que ha traslladat al president de Xipre, que busca una alternativa a l'impost sobre els dipòsits bancaris que ha posat en peu de guerra el país, en la reunió que han tingut aquest dimecres.

En una entrevista amb TV3, la màxima autoritat religiosa de l'illa, l'arquebisbe de l'Església ortodoxa, ha explicat les raons d'aquesta decisió. "L'Església de Xipre està preparada per ajudar el govern del país a sortir de la crisi. Li oferim totes les propietats de la nostra Església perquè pugui trobar les vies possibles que li permetin allunyar-se de la crisi sense l'ajuda de la troica i, si és possible, per descomptat, sense l'euro", ha afirmat Crisòstom.

El cap dels ortodoxos xipriotes ha destacat que l'Església "sempre ha estat a prop del poble perquè la base de la nostra Església és la gent de Xipre". "Sempre hem donat suport al nostre poble, entenem les seves necessitats i ens posem a prop seu", ha afegit.

L'efecte en la població ha estat immeditat. Milers de ciutadans han ofert els seus estalvis per sortir de la crisi. El gest de suport de l'Església ortodoxa es va prendre dimarts, consensuada amb tots els bisbes de l'illa.

L'arquebisbe Crisòstom espera que el seu exemple s'estengui a la resta de països del sud d'Europa que també estan immersos en la crisi, una recessió que es fa evident a Nicòsia amb centres comercials tancats i artèries de consum buides.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut