Barcelona

ERC avisa que no donarà suport a la retallada del 17% del pressupost de la CCMA

Els republicans consideren que la reducció de 52 milions d'euros dels pressupostos de TV3, Catalunya Ràdio i la resta de mitjans públics suposa "desmantellar" la CCMA i afirmen que no hi donaran suport. El PSC, a través d'una nota, també manifesta el seu desacord i acusa CiU i ERC de donar un "cop de gràcia" als mitjans de comunicació públics.

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana ha advertit que no donarà suport a l'avantprojecte que ha aprovat aquest dimecres el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que marca una retallada d'un 17%, una xifra "desmesurada". Els republicans consideren que fer-ho suposaria "desmantellar" l'ens que agrupa els mitjans públics catalans, segons la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Rovira ha criticat la "precipitació" de presentar els comptes per al 2013 sense tenir encara els pressupostos generals de la Generalitat i sense que els republicans hagin tingut temps de presentar mesures alternatives en aquest capítol.

El Consell de Govern de la CCMA ha presentat una previsió de pressupost de 295,9 milions d'euros, és a dir, 52 milions menys que l'any passat. "Sabem que els pressupostos de la CCMA han d'incloure ajustos, però no ha de ser una excusa per canviar un model", ha dit la portaveu dels republicans, que confia negociar amb CiU canvis per mantenir el model i suavitzar els ajustos.

Esquerra ha assegurat que la seva oposició a les xifres presentades per la CCMA no signifiquen que no es doni suport als pressupostos de la Generalitat, el contingut dels quals no s'ha pogut avaluar encara perquè no es disposa de les xifres.

Rovira s'ha mostrat oberta a la negociació i ha enumerat propostes republicanes per racionalitzar la despesa de la CCMA, que passarien per revisar alguns sous "desorbitats", rebaixar el pressupost del Consell Audiovisual de Catalunya i racionalitzar la contractació de serveis.

Aquesta és una de les primeres discrepàncies públiques entre CiU i ERC sobres els comptes del 2013 des de la firma del pacte d'estabilitat parlamentària que ha de servir per aprovar els pressupostos.

El PSC ha titllat de "cop de gràcia" del govern de CiU i ERC la reducció dels pressupostos de TV3, Catalunya Ràdio i la resta de mitjans públics. La portaveu socialista a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Parlon, ha manifestat el "desacord profund" del grup amb l'avantprojecte i ha lamentat que el govern hagi pres la decisió de retallar "unilateralment, sense tenir en compte en cap moment les propostes formulades pels representants dels treballadors, sense diàleg". "Suposa no només un greuge important per a la plantilla, que es podria veure abocada a una nova retallada salarial o altres mesures més dràstiques, sinó també per a la qualitat de la programació dels nostres mitjans públics."

La diputada socialista ha destacat, a més, que una retallada com aquesta és poc comprensible en un any de crisi en què el govern ha decidit augmentar les ajudes als mitjans privats de 6 a 9,4 milions d'euros. Parlon ha assegurat que el PSC estarà "en contacte amb els sindicats" i faran "les esmenes que calgui a aquest pressupost". A més, els socialistes faran una pregunta parlamentària oral al govern sobre aquesta qüestió i faran una proposta de resolució perquè el Parlament insti el govern a deixar sense efecte aquesta decisió.
Anar al contingut