Miquel Roca, el ministre José Manuel García-Margallo i Josep Antoni Duran i Lleida en un esmorzar informatiu a Madrid.
Duran i Lleida acompanyat de Miquel Roca i el ministre García-Margallo en un esmorzar informatiu a Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

Duran i Lleida es mostra partidari de refer el diàleg amb el govern de Rajoy

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, fa una crida a refer els ponts de diàleg amb el govern de Mariano Rajoy durant un acte a Madrid amb presència de membres de l'executiu espanyol. Pel que fa al pacte d'estabilitat entre CiU i Esquerra, Duran creu que els republicans s'aniran distanciant a poc a poc de la federació.

RedaccióActualitzat
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, expressa la seva voluntat de refer els ponts de diàleg amb el govern de Mariano Rajoy. Una apel·lació a l'entesa que ha fet durant un esmorzar a Madrid davant la presència, entre d'altres, de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo.

Segons el líder d'Unió Democràtica, "hi ha una claríssima voluntat d'orientar l'acció política dels membres del govern i de qui, com jo, tenim l'honor de presidir la comissió bilateral cap al diàleg amb el govern central. Faltarà saber quina és la predisposició per l'altra part". El cap de la diplomàcia espanyol ha recollit el guant llançat per Duran: "Aquest diàleg, aquesta voluntat d'entesa, aquesta voluntat d'arribar a acords, no s'ha trencat mai".

Davant dels representants del govern espanyol i del president del Tribunal Constitucional, Pasqual Sala, Duran i Lleida ha assegurat que el compromís de fer una consulta sobiranista a Catalunya és irrenunciable.

Pel que fa al pacte d'estabilitat parlamentària entre CiU i Esquerra, Duran s'ha mostrat convençut que els republicans s'aniran distanciant gradualment de la federació: "Més aviat em fa la impressió que Esquerra s'anirà desenganxant de Convergència i Unió. Jo haig de ser fidel a Esquerra Republicana, lleial, va fer un pacte amb nosaltres i, al marge de l'opinió que en el passat hagi pogut fer sobre Esquerra, mentre un pacta amb algú ha de ser lleial amb la part pactant".

Duran creu que hi ha signes evidents que ERC s'està desmarcant de les decisions del govern i ha posat l'exemple de les retallades a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Anar al contingut